Kouvolan Urheiluakatemian, Kymenlaakson Liikunnan, Kouvolan Lääkäriaseman ja Mehiläisen järjestämä Urheilulääketieteen ilta tulee taas! Järjestyksessään seitsemäs ilta järjestetään tänä vuonna ensi viikon torstaina 1.10.2015.

Seminaari on tarkoitettu kaikille liikunnasta ja urheilusta sekä hyvinvoinnista kiinnostuneille.
Tänä vuonna alustajina toimii kaksi alansa johtavaa luennoitsijaa. UKK instituutin johtaja Tommi Vasankari tulee puhumaan aktiivisen arjen merkityksestä terveyden edistäjänä.

Liikunnan tuottamien terveyshyötyjen rinnalle on noussut itsenäinen terveyshyötyjä synnyttävästä liikunnasta riippumaton tekijä, liiallinen paikallaanolo (istuminen). Jo toistakymmentä kansainvälistä tutkimusta raportoi istumisen ja kuolleisuuden välistä yhteyttä. Kokonaisistumisajan noustessa yhdellä tunnilla päivässä kokonaiskuolleisuuden riski kasvaa 2%. Pelkkä kuntolenkkeily ei enää tarkoita hyvinvoinnille kovia tuloksia. Nykyisin tarvitaan monipuolisesti fyysistä aktiivisuutta. Tämä toisaalta helppo toteuttaa jos ja kun asian tunnistaa ja itse tapojaan haluaa muuttaa.

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen KIHUN johtaja Sami Kalaja tulee puhumaan lasten ja nuorten monipuolisesta harjoittelusta.
Mitä on monipuolinen harjoittelu? Yksi vai useampi laji ja kuinka pitkään? Onko monipuolisuus monilajisuutta? Mitä hyötyä on monipuolisesta harjoittelusta?

Wayne Gretzky kilpaili 14-vuotiaana neljässä eri lajissa, Roger Federer mietti 17-vuotiaana jalkapallo vai tennis, Tapio Korjus meni Sotkamon urheilulukioon hiihtäjänä…

Kun harjoittelu on lapsuusiässä monipuolista, voi uudenkin lajin aloittaa vielä verrattain myöhään ja saavuttaa siinä myös menestystä. Avainasemassa nuoren urheilijan menestyksessä ja vammojen ehkäisyssä ovat monipuoliset harjoitukset sekä oppimisen ja suorituksen pitäminen keskiössä. Kilpailu on osa oppimisprosessia ja tapa oppia.

Ilta pidetään KOUVOLASSA TORSTAINA 1.10.2015 klo 17.30-20.00 Kouvola-talon Simelius-salissa (Varuskuntakatu 11)
Tilaisuus on yleisölle maksuton. Ennakkoilmoittautumisia / -varauksia ei suoriteta. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Saliin mahtuu 300 kuulijaa.
Kouvola-talon kahvio on auki klo 17.30 asti. Seminaari päättyy noin klo 20.
kevät 2013 312