Akatemiaan ensimmäistä vuotta kuuluva maastohiihtäjä Emil Liekari voitti Tampereella 10.-11.3. järjestyissä SM-kilpailuissa kaksi 17-vuotiaiden Suomen mestaruutta. Sunnuntain kisassa hän karkasi 20 kilometrin kisassa muilta jo 50 metrin hiihdon jälkeen ja maalissa oli eroa kakkosen huikeat kaksi minuuttia ja 38 sekuntia.

Kaikki hiihtoihmiset muistavat Iivo Niskasen kultahiihdon Pyeongchangin kisoissa, mutta eräällä tavalla Kouvolan Hiihtoseuran Emil Liekari pisti sunnuntaina Kaupissa vielä paremmaksi.

Liekari karkasi 20 kilometrin kisassa muilta jo 50 metrin hiihdon jälkeen 17-vuotiaiden sarjassa eikä katsellut taakseen missään vaiheessa. Maalissa oli eroa kakkoseen Ylöjärven Tino Stenmaniin huikeat kaksi minuuttia ja 38 sekuntia.

— Mietin ennen kisaa että ekan kiekan jälkeen yrittäisin irtiottoa. Lähdin toki rivakasti liikkeelle eikä kukaan lähtenytkään mukaan. Kaksi kierrosta pidin reipasta vauhtia ja ero kasvoi, Liekari sanoi.

Ensimmäisellä väliaikapisteellä viiden kilometrin kohdalla ero muihin oli häkellyttävät 40 sekuntia.

— Metsässä tai stadionilla en muita nähnyt, toki kuulin väliaikoja. Viikonloppu oli tosi hyvä, sanoi yksi neljästä kaksoismestarista.