Koripalloilija Ville Kaunisto ja akatemiajohtaja Timo Pahkala saivat Kouvolan Sanomien kultamitalit urheilutoimituksen esimieheltä Tapio Ahlrothilta.

Vuonna 2008 toimintansa aloittanut akatemia on löytänyt paikkansa Kouvolan alueen urheilun kehittämisessä pitkälti sen ansiosta, että valmentajat, rehtorit ja liikunnanopettajat ovat osoittaneet yhteistyöhenkeä.

— Eri lajien seuroista tulee meille paljon kysymyksiä, miten akatemia voi asioissa auttaa. Yhdessä olemme pystyneet ratkomaan kysymyksiä ja tuomaan urheiluseuran ulkopuolista näkökulmaa, Pahkala sanoo.

Viimeisimpiä esimerkkejä auttamisesta ovat fysiikkavalmennuksen käynnistäminen Kouvolan Jalkapallon jäsenseuroille ja XAMK Basketball Academyn aloittaminen Kouvolassa.

Akatemiaan hakeutuu vuosittain 5—10 nuorta Kouvolan ja Iitin ulkopuolelta. Varsinkin Kouvolan vahvoilla lajeilla jääkiekolla, koripallolla ja pesäpallolla on imua. Myös uintiin ja golfiin on ollut tulijoita muualta. Akatemia on siis osoittanut olevansa yksi kaupungin vetovoimatekijöistä.

Akatemia työllistää kolme päätoimista työntekijää ja 14 seurojen kanssa yhteispalkattua päätoimista valmentajaa.

Valmennusryhmiä on kaikkiaan 55, joissa harjoittelee yli 500 urheilijaa 28 eri lajista. Valmentajia on 53 ja Kouvolan alueen urheiluseuroja noin 25.