”Kouvolan Urheiluakatemiaan haki lukuvuodelle 2017–2018 yhteensä 89 urheilijaa, 18:sta eri lajista” kertoo akatemiajohtaja Timo Pahkala.
Hakijoita oli kolme enemmän kuin viime vuonna. Kouvolan ja Iitin ulkopuolisia hakemuksia tuli viisi. Hakijoiden paikkakunnat olivat Hamina, Kotka, Nastola ja Lahti.

”Uskon, että kevään/kesän aikana tulee vielä lisää hakemuksia, koska esim. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa (XAMK) haku
urheiluakatemiaan on jatkuva” sanoo Pahkala ja jatkaa ”XAMK:ssa on myös alkamassa huippu-urheilun perusteet – koulutus avoimen AMK:n
puolella, joka lisännee urheilijoiden kiinnostusta opiskelun ja urheilun yhdistämiseen korkeakoulussa”.

Akatemiatoiminnan piiriin on pyrkimässä myös uusi laji, joka on kilpasoutu. Lajeista eniten hakemuksia tuli jääkiekosta. (23)

Akatemiavalintaprosessi etenee siten, että huhti-toukokuussa pidetään lajipalavereita, joissa akatemiavalmentajat pisteyttävät hakijat.
Pyydämme lisäksi tarvittaessa lausuntoja myös urheilijoiden lajiliitoilta. Touko-kesäkuun vaihteessa saadaan peruskoulun päättötodistusten keskiarvot kouluilta.
Opiskelupaikkojen selviydyttyä kesäkuun puolen välin jälkeen akatemian johtoryhmä päättää urheilijat akatemiaan, joista päätös tulee kotiin kirjeitse.

Lisätietoja ja tiedustelut:

Timo Pahkala
Kouvolan Urheiluakatemia
akatemiajohtaja
puh 040 354 2530
timo.pahkala@kymli.fi
www.kouvolanurheiluakatemia.fi