Kouvolan Urheiluakatemia on monessa mukana. Vuodesta 2013 asti toiminut maahanmuuttajien liikuntahanke (Maali) on tuonut kaupungin liikunta -ja urheiluelämään piristystä. Hanke mahdollisti liikunta - ja kuntosalivälineistön hankintoja MaaLi-hankkeen tuoreimmalle toimijalle - Valkealan opistolle. MaaLi-hanketta koordinoiva Timo Pahkala urheiluakatemiasta on mielisssään Valkealan opiston saamisesta mukaan MaaLi-hankkeeseen. Valkealan opisto tuo myös urheiluakatemiaverkostoon yhden oppilaitoksen lisää, joka avaa taas uusia mahdollisuuksia kehittää yhteistyötä. Opistolla on mahdollisuus suorittaa mm. kymppiluokka. Opistolla järjestetään myös koulunkäynninohjaajakoulutusta ja maahanmuuttajien koulutusta. Valkealan opiston liikuntatiloja käyttää opiston henkilökunnan ja opiskelijoiden ohella urheiluseura Selänpään Jäykät, joiden liikuntamahdollisuudet parantuvat. ”MaaLi-hankkeen avulla olemme pystyneet tukemaan myös muutamia lahjakkaita urheilijoita kausimaksuissa sekä varustehankinnoissa” sanoo Pahkala ja jatkaa ”liikuntahankkeen rahoitus on kokonaan valtion kunnille myöntämää rahaa, josta hyötyvät maahanmuuttajien ohella myös mm. seurat, koulut ja yrityksetkin”. Pyrimme hankkeen avulla saamaan maahanmuuttajia mukaan myös urheiluakatemiavalmennustoimintoihin.
MaaLi-Valkealan opisto2

Kevätkaudella Maalin toimintakalenterissa on mm.
- uimaopetusta miehille ja naisille, kuntosalitoimintaa naisille, lasten liikuntakerhoja, jalkapallovuoroja SH-areenalla, niska-hartiaseudun jumppaa, tanssin opetusta jne.

Maahanmuuttajien liikuntahankkeessa ovat mukana: Kouvolan Urheiluakatemia, Kymenlaakson Liikunta, Kouvolan kaupunki, Aikuiskoulutuskeskus Kouvola, Monikulttuurikeskus Saaga ja Kouvolan ev.lut. seurakunta. Urheiluseuroista ovat tällä hetkellä mukana mm. Kouvolan Uimarit ja Valkealan Kajo.