Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) kesäkisat järjestetään Azerbaidžanin Bakussa 21.—27.7. heinäkuuta.

Kouvolasta mukana ovat Kouvolan Painijoiden Niko Hyvönen ja Roni Nevalainen sekä Kouvolan Uimarien Jenna Pulkkinen. Roni ja Niko kuuluvat Kouvolan Urheiluakatemiaan ja Jenna on akatemiaverkostoon kuuluvan Valkealan yläkoulun oppilas.

Bakun kesäkisoissa on mukana noin 3 000 nuorta urheilijaa 50 eri maasta. Suomen Olympiakomitea valitsi tiistaina Suomen EYOF-joukkueeseen 38 urheilijaa viidestä eri lajista, jotka ovat judo, paini, pyöräily, uinti ja telinevoimistelu.

Joukkuetta täydennetään vielä heinäkuun alussa yleisurheilijoiden osalta.

Nuorten olympiafestivaalit ovat monelle nuorelle urheilijalle ensimmäinen monilajinen ja kansainvälinen kisakokemus, Suomen joukkueen johtaja Sari Rimpiläinen kertoo olympiakomitean tiedotteessa.

— Tärkeintä näissä kisoissa ei ole mitalien voittaminen vaan urheilun ilo, huippu-urheilijaksi kasvaminen ja keskinäisen arvostuksen sekä yhteistyön vahvistuminen eri lajien välillä, Rimpiläinen kertoo.

Kisat järjestetään parittomina vuosina sekä kesä- että talvilajeissa.

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14—18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille.