”Kouvolan Urheiluakatemia on perustanut Top Athlete Team – Kouvolan” sanoo akatemiajohtaja Timo Pahkala ja jatkaa ”akatemian tarkoituksena on tukea teamiin valittujen urheilijoiden matkaa kohti lajin kansainvälistä kärkeä aikuisten sarjoissa, jonka akatemia uskoo heidän saavuttavan 3-5 vuoden sisällä”. Teamiin valituille urheilijoille annetaan mm. tukea lajiharjoittelun erityisolosuhteissa ja fysioterapia- ja urheiluhierontapalveluissa.

”Propentus Oy haluaa olla yhdessä urheiluakatemian kanssa käynnistämässä Top Athlete Teamin toimintaa” sanoo markkinointi – ja myyntijohtaja Sami Laaksonen Propentuksesta ja jatkaa ”yrityksellemme on tärkeää olla mukana erityisesti kouvolalaisen huippu-urheilun kehittämisessä, joka teamin perustamisen myötä konkretisoituu.

Teamin ensimmäiset urheilijat ovat:
maastohiihtäjä Lauri Lepistö, synt -96. Paras urheilusaavutus: alle 20v MM-sprintin 9. sija
koripalloilija Tuomas Hirvonen synt. -96. Paras urheilusaavutus: alle 20v PM-kulta
hiihtosuunnistaja Tuuli Suutari synt -97. Paras urheilusaavutus: alle 20v MM 4. sija
keilaaja Niko Oksanen, synt -98. Paras urheilusaavutus: alle 18v EM-kulta ja pronssi

Em. urheilijoilla teamin jäsenyys on voimassa kesään 2017. (pl. Lepistö, jolla jäsenyys on voimassa kesään 2016) Teamia tullaan mahdollisesti täydentämään seuraavaksi kesällä 2016.

Teamin urheilijakriteereissä mainitaan, että urheilijan kotipaikka on oltava Kouvola, hänen on edustettava kouvolalaista urheiluseuraa, oltava iältään 16–29-vuotias ja opiskeltava Kouvolassa toisella/korkea-asteella. Armeijassa tai välivuotta pitävä urheilija voi olla myös teamin jäsen, mutta hänet voidaan valita vain vuodeksi kerrallaan.

Lisätietoja ja tiedustelut:

Timo Pahkala
Kouvolan Urheiluakatemia
akatemiajohtaja
puh 040 354 2530
timo.pahkala@kymli.fi
www.kouvolanurheiluakatemia.fi