Kouvolan Urheiluakatemia järjesti urheilijoiden ravitsemusseminaarin Kouvola-talolla 13.11 klo 18-20.30 yhdessä KymSoten, Mehiläisen, KymLin ja Kaakkois-Suomen syömishäiriöperheet ry:n kanssa.
Ensimmäisenä puhujana oli laillisestettu ravitsemusterapeutti, TtM Leena Putkonen, joka korosti luennolla terveellisen ja laadukkaan ruokavalion merkitystä urheilijan arjessa. Muutamat kakkupalat ei silloin tällöin haittaa.
Leena Putkonen kehotti myös pitämään toisista huolta ja puuttumaan jos näkee läheisissä vääränlaista suhtautumista ruokaan / syömiseen.

Entinen taitoluistelija ja nykyisin yrittäjänä toimiva Laura Lepistön aiheena oli omakohtaiset kokemukset huippu-urheilijan arjesta. Omien sanojensa mukaan hänellä on ollut aina mutkaton suhtautuminen ruokaan ja korosti perheen merkitystä siihen. Ei otettu paineita ruokailuajoista. Lapsena tultiin ulkoa leikkimästä kotia kun alkoi tulla nälkä. Lepistö on ollut aina pienikokoinen ja halusikin tästä syystä syödä paljon ja laadukkaasti, että kasvaisi. Lepistö sanoi kohdanneensa/nähneensä läheltä myös syömishäiriöitä. Ne onneksi kuitenkin päättyivät hyvin.

Seminaarissa oli paikalla ainakin 130 henkilöä. Mm. urheilijoita oli kaikkiaan 66, noin 10:stä eri lajista.