Tervehdys!

Kouvolan Urheiluakatemiassa on syyskausi takana. Kaikkiaan 44:ssä valmennusryhmässä harjoitteli noin 430 urheilijaa 28:sta eri lajista, joista
varsinaisissa akatemiavalmennusryhmissä noin 160 urheilijaa, 18:ssa eri akatemiavalmennusryhmässä.
Akatemian organisoimissa urheilukerhoissa, esiakatemiassa, yleistaitovalmennuksissa ja Karjalan Prikaatin urheiluvalmennuksissa
on ollut lisäksi mukana noin 270 urheilijan alkua / urheilijaa. (urheilukerhot 100, esiakatemia 130, yleistaitovalmennus 30-40 ja KarPr 5)

Poimintoja syyskaudesta 2015

Elokuussa järjestettiin kaupungintalon valtuustosalissa akatemian lv 2015-16 aloitustilaisuus. Paikalla oli noin 80-90 hlöä.
Syyskuussa käynnistyi kymmenen urheilukerhoa kaupungin 1-6 luokkalaisille ja kaksi yleistaitovalmennuksen ryhmää Valkeala-talolla, mukana 8-17-vuotiaita.
15.9. urheilijan aamussa Kymen Aktiivikuntoutuksessa oli mukana 35 urheilijaa ja kahdeksan valmentajaa.
18.-20.9. järjestettiin yhdessä KymLin kanssa VOK-superviikonloppu (valmentaja –ja ohjaajakoulutus noin 25h) Kymen Aktiivikuntoutuksessa.
Koulutukseen osallistui mm. kuusi akatemiaurheilijaa. Kouluttajina toimivat mm. Antti Vainikka ja Eero Pitkänen.
22.9. urheiluakatemian jalkapallojoukkue pelasi valtakunnalliseen urheiluoppilaitokseen kuuluvan alkusarjan ottelun Salpausselän urheilulukiota vastaan Lahdessa,
jonka harmittavasti Salppuri voitti 1-0, joten Kouvolan Urheiluakatemian tie nousi pystyyn alkulohkossa.
23.-25.9., 2.-6.11. ja 18.-20.11. osana Aikuiskoulutuskeskus Kouvolan ja urheiluakatemian yhteistyötä liikunnan ammattitutkinto-opiskelijat (LAT) tutustuivat
mm. urheiluakatemiavalmennustoimintoihin ja toimivat myös apuohjaajina/valmentajina akatemiaverkostossa.
1.10. urheilulääketieteen illassa Kouvola-talolla oli noin 150 kuulijaa. Aiheena mm. lasten ja nuorten monipuolinen harjoittelu. Puhujina olivat
KIHU:n johtaja Sami Kalaja ja UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari. Seminaarin järjesti urheiluakatemian kanssa Kouvolan Lääkäriasema, Mehiläinen ja Kymenlaakson Liikunta.
26.10.-17.12. toteutettiin lajikuvauksia, joissa yhteistyökumppanina Same-eYes. Akatemialajeista kuvattiin taitoluistelu, jalkapallo, jääkiekko, uinti, koripallo, pesäpallo ja yleistaitovalmennus.
Uinnista, jääkiekosta, pesäpallosta ja yleistaidosta on jo valmistunut videoklipit, käykää katsomassa. Videoklipit on tarkoitus laittaa akatemian lajisivuille, josta ne on helposti katsottavissa.
Alkuvuodesta on tarkoitus kuvata myös muita akatemialajeja.
22.11. koripalloakatemiavalmentaja ja mm. Korikouvojen 2. valmentaja Juho Kailio valittiin vuoden 2015 akatemiavalmentajaksi.
7.12. Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön hallitus päätti myöntää 15 000 euron apurahan urheiluakatemialle 10-15-vuotiaiden lasten ja nuorten liikunnan ja urheilun
kehittämishankkeen tukemiseksi 1.1.-31.12.2016. Hanke on aloitettu 1.4.2014 ja sen on tarkoitus kestää vuoden 2016 loppuun asti.

TUKI – JA ASIANTUNTIJAPALVELUT

Jos teillä ei ole vielä urheilijakorttia uimahallille (kortissa lukee Kouvolan kaupunki / liikuntapalvelut), niin sen te saatte kuitattua itselle esim. Kouvolan urheilupuiston uimahallin kassalta.
(4 euroa on maksettava ekalla kerralla, tämän jälkeen maksuton uimahallin / kuntosalin käyttö toukokuun loppuun 2016 asti, myös akatemiavalmentajille)
Kymen Aktiivikuntoutuksen kuntosali on maksuton teille toukokuun loppuun 2016 asti. Kuitatkaa itsellenne poletti Kymen Aktiivikuntoutuksen kassalta.
(etu on akatemiaurheilijoille ja valmentajille, 10e on maksettava ekalla kerralla, sen jälkeen maksuton).
Urheilijoiden terveystarkastuksessa on mahdollista käydä edelleen. Laittakaa allekirjoittaneelle viestiä, mikäli haluatte kevään aikana terveystarkastukseen, jonka toteuttaa Mehiläinen.
Syyskuun loppuun mennessä terveystarkastukseen ilmoittautui seitsemän urheilijaa ja vielä siis ehtii mukaan. Katso lisää akatemian nettisivuilta urheilijalle akatemiaedut.
Mikäli loukkaannut akatemiaharjoituksissa katso toimintaohjeet urheilijallevakuutus.
Inbody – kehonkoostumusmittauksia tehdään akatemian/kymlin toimistolla (ässätorni 5. kerros). Valmentajat varaavat urheilijoille etukäteen ajat Inbody-testeihin.

PÄÄTOIMISET VALMENTAJAT AKATEMIAVERKOSTOSSA
Urheiluakatemiaverkostossa työtä tekee kaikkiaan 14 päätoimista valmentajaa. Päätoimisina akatemiavalmentajina urheiluakatemiassa/kymlissä toimivat Juho Kailio ja Jukka Lindström.
Jukka aloittaa uutena päätoimisena valmentajana akatemiassa alkuvuodesta. Muut päätoimiset ovat: Anssi Lammila, (KPL) Eero Pitkänen, (KPL) Patrik Pakkanen, (MyPa-juniorit ry) Pekka Huikuri, Lovro Bajc, Samu Suurnäkki ja Harri Setälä (KooKoo), Miika Irtola, (Kouvolan Suunnistajat) Tommi Henttu, (Swingmakers/Koski-Golf) Joona Tankka, (Sudet-salibandy) Kaijaleena Sairanen, (Kouvolan Jäätaiturit) Jyri Haikonen, (Kouvot) Andrei Malkow ja Jasmin Sutinen. (Kouvolan Uimarit)

HARJOITUKSET
Koulujen fysiikkavalmennusryhmät käynnistyvät ma 4.1. klo 8-9 tai klo 09.50-11.05. (KSAO, Valkeala klo 8-9 ja yhteislyseo, ksnk:n lukio klo 09.50-11.05)
Urheiluakatemian varsinaiset lajiharjoitukset käynnistyvät ti 5.1. klo 08.00-09.30. (pl. Lehtomäen jalkapalloryhmä ja Manskarin korisakatemia, jotka aloittavat harjoitukset jo aiemmin)
Akatemiavalmentajat infoavat erikseen urheilijoita, mikäli harjoituspaikkoihin on tullut muutoksia.
Urheilukerhot, esiakatemiat ja yleistaitovalmennukset käynnistyvät valmentajien, akatemiajohtajan, liikunnanopettajien ja rehtoreiden yhteisten sopimusten mukaan viimeistään viikolla 3.

URHEILUAKATEMIA KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULUSSA JA AIKUISKOULUTUSKESKUS KOUVOLASSA
Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa urheiluakatemiasta on mahdollisuus saada hyväksiluettua kahdeksan opintopistettä
todistuksiin. (toimii sekä Kotkassa että Kouvolassa) Mikäli olet miettimässä opiskelua esim. sosionomiksi, tradenomiksi, sairaanhoitajaksi
jne. niin olethan allekirjoittaneeseen yhteydessä, kun haku ammattikorkeakouluun tulee ajankohtaiseksi.

Urheiluakatemian hakukriteerit täyttävä opiskelija voi hakemuksesta saada vapaavalintaisiin opintoihinsa 2 op lukuvuodessa urheiluakatemian ja ammattikorkeakoulun
erikseen määrittelemällä ta¬valla. Päätöksen asiasta tekee liikunnan lehtori. www.kyamk.fi.

Käy katsomassa myös Aikuiskoulutuskeskus Kouvolan koulutustarjonta www.kvlakk.fi, jossa mm. liikunta-alan koulutusta tarjolla. (LAT)

URHEILUAKATEMIA KARJALAN PRIKAATISSA
Tammikuussa 2016 jatkuu Karjalan Prikaatin ja urheiluakatemian yhteistyönä Vekaranjärvellä ”urheiluvalmennuslinja”, jossa on näillä näkymin aloittamassa kuusi urheilijaa.
Mikäli olet kiinnostunut yhdistämään urheilun ja armeijan ja astut palvelukseen heinäkuussa 2016, niin ilmaise kiinnostus asiasta seura/akatemiavalmentajallesi huhtikuuhun 2016 mennessä,
toukokuun aikana seurasi valmentaja tekee esityksen minulle urheiluvalmennukseen pääsemiseksi.
Toukokuun loppuun mennessä teen esityksen KarPr:n liikuntakasvatusupseerille urheiluvalmennukseen pääsemiseksi. KarPr viime kädessä päättää urheiluvalmennukseen pääsevät varusmiehet.

KOULUTUKSET
To 18.2. järjestetään huippu-urheilijan elämänpolku – seminaari Kouvola-talolla, jonka yhteydessä akatemiaurheilijoiden vanhemmat kutsutaan vanhempainiltaan.
Puhujina tutkija Mikko Salasuo ja valmentaja Rami Virlander. Seminaarin järjestää urheiluakatemian kanssa Mehiläinen ja Kymenlaakson Liikunta.
Helmi-toukokuussa toteutetaan psyykkisen valmennuksen koulutusprosessi akatemiavalmentajille Sportfocus Oy:n toimesta.

Urheilijan aamuista ja muista valmentajakoulutuksista tiedotetaan myöhemmin.

YLEISTAITOVALMENNUS KEVÄÄLLÄ 2016
Tammi-huhtikuussa 2016 jatkuu urheiluakatemian yleistaitovalmennukset. Huom! Yleistaitovalmennustunnit pidetään Tornionmäen koulussa alkaen
la 16.1. klo 16-18. Valmentajina toimivat Petri Pätäri, Aaro Helander ja Teemu Turpiainen.

Yleistaitovalmennusryhmät jaetaan lajeittain/ikäryhmittäin seuraavasti:
Ryhmä 1 (noin 9-12v)
Mukana mm. seuraavien lajien urheilijoita: jalkapallo ja taitoluistelu. Muiden lajien urheilijoita mahtuu vielä 5-10.
Ryhmä 2 (noin 13-19v) sis. urheiluakatemialaiset
Mukana mm. seuraavien lajien urheilijoita: koripallo, (tytöt) taitoluistelu ja yleisurheilu. Urheiluakatemialaisia mahtuu mukaan 5-10.
Ilmoittautumiset spostilla timo.pahkala@kymli.fi.

Yleistaitovalmennuksen tarkoituksena on tukea urheilijan varsinaista lajiharjoittelua. Akatemiaurheilijoille yleistaitovalmennukset ovat lisävalmennusmahdollisuuksia,
johon toivottavasti akatemiavalmentajat ohjaavat urheilijoitaan. Ilmoittautumiset: timo.pahkala@kymli.fi
Valmennus on maksutonta! HUOM! Akatemia ei vastaa mahdollista loukkaantumisista, vaan urheilijoilla on oltava oma tapaturmavakuutus/lajilisenssi!

KERTAUSTA KURSSIEN, OSAAMISPISTEIDEN ja OPINTOPISTEIDEN KERTYMISESTÄ URHEILUAKATEMIASSA
Urheiluakatemiasta kertyy kursseja seuraavasti: Lukiossa akatemiasta voi kertyä maksimissaan 13 kurssia, eli ensimmäisenä vuonna 4, toisena 4 ja kolmantena 2.
Lisäksi koulu/fysiikkavalmennuksesta maanantaisin (klo 09.50-11.05 tai klo 8-9) voi saada yhden kurssin/osaamispisteitä lisää/vuosi, joten tällöin maksimi olisi 13 kurssia.

Ammattiopistossa kertyy osaamispisteitä. KSAO:n osaamispisteiden kertymisestä ole yhteydessä KSAO:n akatemiavastaava Jari Kähärään, jari.kahara@ksao.fi

Kurssien/osaamispisteiden kertyminen edellyttää kuitenkin läsnäolopakkoa akatemiaharjoituksissa ja mikäli harjoituksiin ei jostain syystä pääse on asiasta esitettävä
lääkärintodistus tai akatemiavalmentajalle henkilökohtainen selvitys poissaolon syystä, johtuu se sitten mistä tahansa.
Mikäli urheiluakatemian keskeyttää, myös kursseja/osaamispisteitäkään ei luonnollisesti kerry akatemiasta.

Tietysti jos valitsee jotain muita kursseja akatemian tilalle ti/to-aamuisin, niin kursseja/opintoviikkoja ei kerry silloin akatemiasta.
Allekirjoittanut lähettää kurssit/opintoviikot kootusti koulujen opinto-ohjaajille/rehtoreille jaksoittain. Koulun rehtori viime kädessä päättää kurssien / osaamispisteiden myöntämisestä
opiskelijalle. Valmentajat ja/tai urheilijat merkitsevät sähköiseen seurantajärjestelmään akatemiavalmennukset, joiden kautta kursseja/osaamispisteitä esitetään myönnettäväksi kouluille.

URHEILUAKATEMIAN TOIMINTASUUNNITELMA 2016
Kouvolan Urheiluakatemian toimintasuunnitelman vuodelle 2016 löytyy urheilijalle –> materiaalit.

OIKEIN HYVÄÄ JOULUA JA UUTTA VUOTTA 2016!

JAKELU:

Urheilijat 163
Valmentajat ja opettajat 58
Yhteistyökumppanit ja taustatoimijat 41

Terveisin Timo

Timo Pahkala
Kouvolan Urheiluakatemia
akatemiajohtaja
p. 040 354 2530
timo.pahkala@kymli.fi
www.kouvolanurheiluakatemia.fi