Kouvolan Urheiluakatemiassa on syyskausi takana. Kaikkiaan 55:n valmennusryhmän toimintaan osallistui säännöllisesti
noin 500 urheilijan alkua / urheilijaa, joista varsinaisissa akatemiavalmennusryhmässä harjoitteli 171 urheilijaa.
Akatemian organisoimissa urheilu/liikuntakerhoissa, esiakatemiassa, yleistaitovalmennuksissa ja Karjalan Prikaatin urheiluvalmennuksissa
on ollut lisäksi mukana noin 340 urheilijan alkua / urheilijaa. (urheilu/point-liikuntakerhot 210, esiakatemia 100, yleistaitovalmennus 25-30 ja KarPr 5)

Poimintoja syyskaudesta 2016
- 10.8. järjestettiin kaupungintalon valtuustosalissa akatemian lv 2016-17 aloitustilaisuus.
Aloitustilaisuudessa olympiasoutaja Joel Naukkarinen kertoi urheilijaurastaan ja tulevaisuuden tavoitteista huippu-urheilijana ja lääketieteen opiskelijana.
- 15.8. käynnistyi XBA / XAMK Basketball Academy, jossa harjoitukset ma, ti, to ja pe klo 8-10. Valmentajana Harri Mannonen.
XBA:sta pystyy hyväksilukemaan 15 op:tä vapaasti valittaviin opintoihin lv 16-17 aikana avoimen AMK:n kautta XAMK:sta. Mukana noin 15-20 koripalloilijaa.
- Syyskauden aikana saatiin käyntiin yhdessä PokLin, Kouvojen, MyPan, KPL:n ja koulujen kanssa 17 urheilu/point-liikuntakerhoryhmää 7-13- vuotiaille.
- Kaksi yleistaitovalmennuksen ryhmää toimi lauantaisin Tornionmäen koulun liikuntasalissa, joissa oli mukana 8-17-vuotiaita, noin 25-30.
- Psyykkisen valmennuksen koulutusprosessin tapaamiset 30.8., 27.9., 1.11. ja 13.12. Koko vuoden kestäneeseen prosessiin osallistui Kouvolasta
Juho Kailio, Jukka Lindström ja Pekka Huikuri. Mukana oli osittain myös Anssi Lammila ja Eero Pitkänen sekä valmentajia Lappeenrannasta ja Mikkelistä. Kouluttajina toimivat Sportfocus Oy:n urheilupsykologit.
- 16.-17.9. järjestettiin yhdessä Kymen Aktiivikuntoutuksen kanssa VOK-superviikonloppu. (valmentaja –ja ohjaajakoulutus noin 25h)
Koulutukseen osallistui yhteensä 17 henkilöä, joista tällä kertaa vain yksi oli akatemiaurheilija. Kouluttajana toimi Antti Vainikka ja järjestäjinä Eero Pitkänen ja Timo Pahkala.
- 18.10. urheilijan aamussa Kymen Aktiivikuntoutuksessa oli mukana noin 40 urheilijaa ja kuusi valmentajaa. Aiheena urheilijan psyykkiset taidot ja oman kehon painoharjoittelu.
- 20.10. järjestettiin urheilulääketieteen ilta Kouvola-talolla. Seminaariin osallistui noin 230 hlöä. Aiheena oli psyykkinen valmennus ja puhujina olivat Melina Niemi ja Eero Pitkänen.
Seminaarin järjesti urheiluakatemian kanssa Mehiläinen Oy ja Kymenlaakson Liikunta.
- 1.11. Kouvolan Jalkapallon C14 poikien valmennus ja fysiikkavalmennus siirtyivät urheiluakatemian vastuulle.
- Marraskuussa Kouvolan seudun ammattiopisto (KSAO/Kaupunki) jätti hakemuksen OKM:öön urheilun erityistehtävän saamiseksi KSAO:lle vuonna 2017/2018.
- 3.12. maastohiihtovalmentaja Petteri Lepistö valittiin vuoden 2016 akatemiavalmentajaksi.
- 3.-10.12.2016 Belgian Antwerpenistä saapui akatemian vieraaksi koripallovalmentaja Joerik Michiels ja fysiikkavalmentaja Olivier Goetgeluck. He pitivät vierailunsa aikana
akatemiavalmentajille ja muille kiinnostuneille valmentajille mm. Elite Athlete – toimintamallin esittelyn, sosiaalisen median koulutuksen, taitovalmennuskoulutuksen, kahdet
koripalloakatemiaharjoitukset ja kahdet Kouvojen edustusjoukkueen harjoitukset.
- 13.12. hiihtosuunnistaja Tuuli Suutari valittiin urheilijaedustajaksi akatemian johtoryhmään vuodelle 2017.

TUKI – JA ASIANTUNTIJAPALVELUT

Jos teillä (valmentajilla ja urheilijoilla) ei ole vielä urheilijakorttia uimahallille (kortissa lukee Kouvolan kaupunki / liikuntapalvelut), niin sen te saatte kuitattua itselle esim.
Kouvolan urheilupuiston uimahallin kassalta. (4 euroa on maksettava ekalla kerralla, tämän jälkeen maksuton uimahallin / kuntosalin käyttö toukokuun loppuun 2017
asti, myös akatemiavalmentajille)
Kymen Aktiivikuntoutuksen kuntosali on maksuton akatemiaurheilijajäsenille ja akatemiavalmentajille ainakin toukokuun loppuun 2017 asti, kesäaikana ja syyskaudella 2017
maksuttomuus jatkuu mikäli on mukana urheilijana / valmentajana akatemiassa. Kuitatkaa itsellenne poletti Kymen Aktiivikuntoutuksen kassalta.
(etu on akatemiaurheilijoille ja valmentajille, 10e on maksettava ekalla kerralla, sen jälkeen maksuton).
Urheilijoiden terveystarkastuksessa on mahdollista käydä edelleen. Laittakaa allekirjoittaneelle viestiä, mikäli haluatte kevään aikana terveystarkastukseen, jonka toteuttaa Mehiläinen.
Syyskauden aikana terveystarkastuksessa kävi neljä urheilijaa. Katso lisää akatemian nettisivuilta urheilijalle akatemiaedut.
Mikäli loukkaannut akatemiaharjoituksissa katso toimintaohjeet urheilijallevakuutus.
Inbody – kehonkoostumusmittauksia tehdään akatemian/kymlin toimistolla (ässätorni 5. kerros). Valmentajat varaavat urheilijoille etukäteen ajat Inbody-testeihin.
PÄÄTOIMISET VALMENTAJAT AKATEMIAVERKOSTOSSA
Urheiluakatemiaverkostossa työtä tekee kaikkiaan 19 päätoimista valmentajaa. Päätoimisina akatemiavalmentajina urheiluakatemiassa/kymlissä toimivat Juho Kailio ja Jukka Lindström.
Muut päätoimiset: Anssi Lammila, Eero Pitkänen, (KPL) Patrik Pakkanen, Jussi Riikonen, Jukka Karjalainen, (MyPa-Juniorit)
Pekka Huikuri, Lovro Bajc, Samu Suurnäkki, Harri Setälä (KooKoo-Juniorit), Mirka Suutari, (Kouvolan Suunnistajat) Tommi Henttu, (Swingmakers/Koski-Golf)
Kaijaleena Sairanen, Anna Päivike, (KooKoo Jäätaiturit) Jyri Haikonen, Jukka Vesala, (Kouvot) Andrei Malkow ja Jasmin Pienimäki. (Kouvolan Uimarit)

AKATEMIAHARJOITUKSET
Koulujen fysiikkavalmennusryhmät käynnistyvät ma 2.1. klo 8-9 tai klo 09.50-11.05. (KSAO, Valkeala klo 8-9 ja yhteislyseo, ksnk:n lukio klo 09.50-11.05)
Urheiluakatemian varsinaiset lajiharjoitukset käynnistyvät ti 3.1. klo 08.00-09.30. (pl. Lehtomäen jalkapalloryhmä ja Manskarin korisakatemia, jotka aloittavat harjoitukset jo aiemmin)
XBA / XAMK Basketball Academyn käynnistymisestä infotaan myöhemmin.
Akatemiavalmentajat infoavat urheilijoita, mikäli harjoituspaikkoihin on tullut muutoksia.
Urheilu/point-kerhot, esiakatemiat ja yleistaitovalmennukset käynnistyvät viimeistään viikolla 2.

URHEILUAKATEMIA KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULUSSA (XAMK) JA AIKUISKOULUTUSKESKUS KOUVOLASSA
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa urheiluakatemiasta on mahdollisuus saada hyväksiluettua kahdeksan opintopistettä
todistuksiin. (toimii sekä Kotkassa että Kouvolassa) Mikäli olet miettimässä opiskelua XAMK:n Kouvolan kampuksella
esim. sosionomiksi, tradenomiksi, sairaanhoitajaksi jne. niin olethan allekirjoittaneeseen yhteydessä, kun haku ammattikorkeakouluun tulee ajankohtaiseksi.

Urheiluakatemian hakukriteerit täyttävä opiskelija voi hakemuksesta saada vapaavalintaisiin opintoihinsa 2 op lukuvuodessa urheiluakatemian ja ammattikorkeakoulun
erikseen määrittelemällä ta¬valla. Päätöksen asiasta tekee liikunnan lehtori. www.xamk.fi

XBA / XAMK Basketball Academy jatkunee tammikuussa syyskauden tapaan. XBA:n harjoitukset ovat ma, ti, to ja pe klo 8-10 välisenä aikana.
Harjoituspaikat ovat Kuntotalo, ammattiopiston liikuntahalli ja Mansikka-ahon urheiluhalli.
Liitteenä esiteluonnos urheilijan opintopolusta. Lisätietoja täydennyskoulutuspäällikkö Pia-Mariana Toukkari puh 0400 869 947.

Käy katsomassa myös Aikuiskoulutuskeskus Kouvolan koulutustarjonta www.kvlakk.fi, jossa on käynnistymässä tammikuussa liikunnan ammattitutkinto, suuntautumisena aikuis –ja ikäliikunta.

URHEILUAKATEMIA KARJALAN PRIKAATISSA
Tammikuussa 2017 jatkuu Karjalan Prikaatin ja urheiluakatemian yhteistyönä Vekaranjärvellä ”urheiluvalmennuslinja”, jossa on aloittamassa viisi urheilijaa.
Mikäli olet kiinnostunut yhdistämään urheilun ja armeijan ja astut palvelukseen heinäkuussa 2017, niin ilmaise kiinnostus asiasta seura/akatemiavalmentajallesi
huhtikuuhun 2017 mennessä. Toukokuun aikana seurasi valmentaja tekee esityksen minulle urheiluvalmennukseen pääsemiseksi.
Toukokuun loppuun mennessä teen esityksen KarPr:n liikuntakasvatusupseerille urheiluvalmennukseen pääsemiseksi.
KarPr viime kädessä päättää urheiluvalmennukseen pääsevät varusmiehet.

KOULUTUKSIA KEVÄÄLLÄ 2017
20.-21.1.järjestetään 1-tason valmentaja –ja ohjaajakoulutuksen superviikonloppu (VOK) Kymen Aktiivikuntoutuksen tiloissa. (akatemiaurheilijoille ja valmentajille maksuton)
Ilmoittaudu koulutukseen: http://www.kymli.fi/koulutus/valmentaja-ja-ohjaajakoulutus/
helmikuussa järjestetään urheilijan aamu / aamuja, jonka sisällöstä tiedotetaan myöhemmin.
20.2. tervetuloa liikuttajaksi – koulutus. Ilmoittaudu koulutukseen: http://www.kymli.fi/koulutus/terveysliikunta/tervetuloa-liikuttajaksi/
16.3. järjestetään urheilulääketieteen ilta Kouvola-talolla, aiheena sallitut ja kielletyt lääkeaineet urheilussa ja ravinto.
Seminaarin toinen puhuja tulee Suomen urheilun eettisestä keskuksesta. (SUEK, entinen ADT) Ravinnosta tulee puhumaan Olli Ilander, ETM.
Seminaarin järjestää urheiluakatemian kanssa Mehiläinen ja Kymenlaakson Liikunta. Seminaari on maksuton.
31.3.-1.4. järjestetään 1-tason valmentaja –ja ohjaajakoulutuksen superviikonloppu (VOK) Kymen Aktiivikuntoutuksen tiloissa.
(akatemiaurheilijoille ja valmentajille maksuton)

YLEISTAITOVALMENNUS KEVÄÄLLÄ 2017
Tammi-huhtikuussa 2017 jatkuu urheiluakatemian yleistaitovalmennukset. Yleistaitovalmennustunnit pidetään Tornionmäen koulussa alkaen
la 14.1. klo 16-18. Valmentajina toimivat Petri Pätäri, Aaro Helander, Teemu Turpiainen ja Jukka Lindström.

Yleistaitovalmennusryhmät jaetaan lajeittain/ikäryhmittäin seuraavasti:
Ryhmä 1 klo 16-17 (noin 9-12v)
Ryhmä 2 klo 17-18 (noin 13-18v) sis. urheiluakatemialaiset (kuuluu akatemiaurheilijajäsenyyteen)

Ilmoittautuminen https://kouvolanurheiluakatemia.fi/lajit/etusivu/

Yleistaitovalmennuksen tarkoituksena on tukea urheilijan varsinaista lajiharjoittelua. Akatemiaurheilijoille yleistaitovalmennukset ovat
lisävalmennusmahdollisuuksia, johon toivottavasti akatemiavalmentajat ohjaavat urheilijoitaan.
HUOM! Akatemia ei vastaa mahdollista loukkaantumisista, vaan urheilijoilla on oltava oma tapaturmavakuutus/lajilisenssi!

KERTAUSTA KURSSIEN, OSAAMISPISTEIDEN ja OPINTOPISTEIDEN KERTYMISESTÄ URHEILUAKATEMIASSA
Urheiluakatemiasta kertyy kursseja seuraavasti: Lukiossa akatemiasta voi kertyä maksimissaan 10 kurssia, eli ensimmäisenä vuonna 4, toisena 4 ja kolmantena 2.

Ammattiopistossa kertyy osaamispisteitä. KSAO:n osaamispisteiden kertymisestä ole yhteydessä KSAO:n akatemiavastaava Jari Kähärään, jari.kahara@ksao.fi

Kurssien/osaamispisteiden kertyminen edellyttää läsnäolopakkoa akatemiaharjoituksissa ja mikäli harjoituksiin ei jostain syystä
pääse on esitettävä lääkärintodistus tai akatemiavalmentajalle henkilökohtainen selvitys poissaolon syystä.
Mikäli urheiluakatemian keskeyttää, myös kursseja/osaamispisteitäkään ei luonnollisesti kerry akatemian kautta.

Jos valitset muita kursseja akatemian tilalle ma, ti ja to-aamuisin, niin kursseja/opintoviikkoja ei kerry silloin akatemiasta.
Allekirjoittanut lähettää kurssit/opintoviikot kootusti koulujen opinto-ohjaajille/rehtoreille jaksoittain.
Koulun rehtori viime kädessä päättää kurssien / osaamispisteiden myöntämisestä
opiskelijalle. Valmentajat ja/tai urheilijat merkitsevät sähköiseen seurantajärjestelmään akatemiavalmennukset, joiden kautta
kursseja/osaamispisteitä esitetään myönnettäväksi kouluille.

Liitteenä Kouvolan Urheiluakatemian toimintasuunnitelma vuodelle 2017.

HYVÄÄ JOULUA JA UUTTA VUOTTA 2017!

JAKELU:
Urheilijat 171
Valmentajat/liikunnanopettajat 53
Yhteistyökumppanit ja taustatoimijat 37

Terveisin Timo

Timo Pahkala
Kouvolan Urheiluakatemia
akatemiajohtaja
p. 040 354 2530
timo.pahkala@kymli.fi
www.kouvolanurheiluakatemia.fi