Tervehdys!

Lukuvuosi 2014-2015 on pian takana päin ja kesäloma on alkamassa, hyvä niin!

Lukuvuosi 2014-15 oli urheiluakatemian seitsemäs toimintavuosi, jonka aikana akatemia otti muutamia tärkeitä kehitysaskeleita 7-25 – vuotiaiden urheilijan polkutyössä Kouvolan seudulla.
Lukuvuonna 2015-16 em. työ jatkuu muun muassa 10-12 urheilukerhon, 2-3 yleistaitovalmennusryhmän, 10-15 esiakatemiavalmennusryhmän ja 15-20 akatemiavalmennusryhmän muodossa.

Lukuvuoden 2014-2015 aikana käynnistimme uutena toimintamuotona yleistaitovalmennusta Valkealaan, tammikuussa 7-9 vuotiaille käynnistyi urheilukerhotoiminta Mansikkamäen koululle
ja marraskuussa 2014 käynnistyi jalkapallon esiakatemiatoiminta 4-8- luokkalaisille Kuusankoskelle. Tässä muutamia esimerkkejä.

9.-10.6. järjestetään ensimmäistä kertaa Kouvola Sport Academy training camp, joka on suunnattu 12-15- vuotiaille urheilijan aluille. Leiristä lisätietoa akatemian uusilta (valmisteilla olevilta) nettisivuilta:
www.kouvolanurheiluakatemia.net. Ilmoittautumaan leirille pääsee tästä. Voittehan auttaa allekirjoittanutta leirin markkinoinnissa välittämällä tietoa leiristä eteenpäin, kiitos.
Nettisivut tulevat kesän aikana näkymään myös totutussa osoitteessa: www.kouvolanurheiluakatemia.fi

Tuki- ja asiantuntijapalvelut

Kymen Aktiivikuntoutuksen kuntosalille ei pääse maksutta urheilija/valmentajakortilla 1.6.-12.8. välisenä aikana, MUTTA 
aktiivikuntoutus on tehnyt tarjouksen akatemiaurheilijoille ja valmentajille kesän kortista, joka on 59 euroa, 1.6.-15.8.2015 väliseltä ajalta. Lisätietoa aktiivikuntoutuksesta.

Kymen Aktiivikuntoutuksen kuntosali on siis maksuton taas 13.8.2015 alkaen. Kuitatkaa itsellenne poletti Kymen Aktiivikuntoutuksen kassalta (etu on tarkoitettu myös akatemiavalmentajille,
5e on maksettava ekalla kerralla, sen jälkeen maksuton).

Kaupungin uimahalleilla urheilija/valmentajakortti on voimassa läpi kesän!

Muut tukipalvelut muun muassa urheiluhieronta-, fysioterapia ja lääkäripalvelut jne ovat käytössä myös kesän aikanaà ohjeet tukipalveluista akatemian uusilla nettisivuilla, urheilijalleà akatemiaedut.
Jos teillä ei ole vielä urheilijakorttia uimahallille (kortissa lukee Kouvolan kaupunki / liikuntapalvelut), niin sen te saatte kuitattua itselle esim. Kouvolan urheilupuiston uimahallin kassalta.
(4 euroa on maksettava ekalla kerralla, tämän jälkeen on maksuton uimahallin / kuntosalin käyttö toukokuun loppuun 2016 asti, myös akatemiavalmentajille)

Urheilijoiden terveystarkastuksessa on mahdollista käydä edelleen. Laittakaa allekirjoittaneelle viestiä, mikäli haluatte esim. syksyllä 2015 käydä urheilijan terveystarkastuksessa.
Tarkastukset toteuttaa Kouvolan Lääkäriasema.

Sportia KT Sportissa Kuusankoskella on akatemiaurheilijoilla mahdollisuus – 25 % alennuksiin normaalihintaisista tuotteista (tekstiilit, jalkineet jne)
Yhteyshenkilö Sportia KT Sportissa on myyntipäällikkö Niko Tiainen.

Lukuvuosi 2015-2016

Koulu alkaa kesäloman jälkeen viimeistään 13.elokuuta. Ensimmäinen akatemiaharjoitus on ti 18.8.2015 klo 08.00-09.30.

Lukuvuoden 2015-2016 aloitustilaisuus pidetään ke 12.8. klo 17.30-19.00, paikkana on kaupungintalon valtuustosali. Aloitusinfosta lisätietoa myöhemmin.

Haluan jo tässä vaiheessa tietää, että te urheilijat, joilla alkaa syksyllä toinen, kolmas tai neljäs vuosikurssi lukiossa/ammattiopistossa ja/tai opiskelette Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa, niin
ilmoittakaa mahdollisimman pian allekirjoittaneelle spostitse mikäli ETTE JATKAurheiluakatemiassa enää lukuvuonna 2015-2016. Tämä siitäkin syystä, että saan kesän aikanaurheilijalistat päivitettyä.
Mikäli jää pois akatemiasta, niin ilmoitus on tehtävä pe 12.6.2015 mennessä!
Jos teistä urheilijoista ei kuulu mitään em. päivämäärään mennessä, lähetämme syyskauden urheilijamaksun postitse ja mikäli ilmoitatte, että ette ole mukana akatemiassa enää lukuvuonna 2015-2016, niin laskuakaan ei tule.

Tänä keväänä lukiosta tai ammattiopistosta valmistuneet ovat automaattisesti ”listoilta” pois. Muutamia teistä -96 syntyneistä jatkaa opiskeluaan lukion/amiksen 4. vuodelle.
Jatkaminen myös urheiluakatemiavalmennuksessa on mahdollista lv 15-16. Ilmoittakaa jos jatkatte opiskelua lukion/amiksen 4. vuodelle ja haluatte jatkaa akatemiassa, kiitos.

Urheilijamaksu toisen/korkea-asteen akatemiaurheilijoille on 150 euroa / lukuvuosi. Urheilijamaksu laskutetaan kahdessa erässä elokuussa 2015 (75e) ja tammikuussa 2016 (75e). Käymme läpi lv 14-15 urheilijamaksusuoritteita. Jos lasku kaudelta 14-15 on vielä rästissä, niin se tulee olla maksettuna kauden 15-16 alkuun / ensimmäiseen harjoitukseen mennessä, mikäli laskua ei ole maksettu lv 15-16 alkuun mennessä, niin urheilija ei voi osallistua akatemiaharjoituksiin.

Perusasteen urheilijoille akatemiavalmennustoiminta (urheilukerhot, yleistaito –ja esiakatemiavalmennukset) ovat lukuvuonna 2015-2016 maksutonta.

Urheiluakatemia Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa

Muistutan erityisesti teitä tuoreita ylioppilaita ja ammattiin valmistuneita, että urheiluakatemiassa on mahdollista jatkaa myös opiskellessa Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa. Urheiluakatemiasta on mahdollista saada 8 opintopistettä hyväksiluettua AMK-tutkintoon. Olethan ajoissa allekirjoittaneeseen yhteydessä, mikäli syksyllä aloitat opiskelun KyAMK:ssa Kouvolassa ja haluat edelleen jatkaa urheiluakatemiassa.

Urheiluakatemia Karjalan Prikaatissa

Karjalan Prikaatin Pioneeripataljoonassa toimii tällä hetkellä ”urheilupainotteisen armeijan malli”, jossa yksilö/joukkuelajien urheilijat pääsevät armeijassa mukana olon aikana kolmena arkiaamuna ja/tai kolmena iltapäivänä viikossa harjoittelemaan omaa lajiaan. Mikäli olet astumassa asepalvelukseen heinäkuussa 2015 ja/tai tammikuussa 2016 Vekaranjärvelle olethan yhteydessä allekirjoittaneeseen, niin kerron miten järjestelmään voi päästä mukaan.
Myös akatemian nettisivuilla on tietoa asiasta.

Kouluvalmennus

Lukuvuonna 2015-2016 jatkuu ns. kouluvalmennus, jossa harjoitukset pidetään maanantaisin klo 09.50-11.05. Kuusankosken lukiolla valmentajana toimii liikunnanopettaja Ari Pakarinen, yhteislyseolla Toni Mäkelä yhdessä 1-2 akatemiavalmentajan kanssa, Valkealan lukion ja yläkoulun yhteisellä akatemiatunnilla ma klo 8-9 valmentajana toimii liikunnanopettaja Petri Pätäri ja KSAO:n Tornionmäen campuksella klo 08.00-08.50 liikunnanopettaja Samuel Malk. Maanantaisin pidettävät valmennustunnit ovat sisällöiltään kehonhallinta-, koordinaatio- ja ketteryysharjoituksia.

Lukuvuoden 2015-2016 aloitustilaisuudessa kerrotaan tarkemmin kouluvalmennusryhmien aikatauluista / paikoista.

Kertausta kurssien ja opintoviikkojen kertymisestä urheiluakatemiassa

Urheiluakatemiasta kertyy kursseja seuraavasti: Lukiossa akatemiasta voi kertyä maksimissaan13 kurssia, eli ensimmäisenä vuonna 4, toisena 4 ja kolmantena 2. Lisäksi kouluvalmennuksesta voi saada yhden kurssin lisää/vuosi, joten tällöin maksimi on 13 kurssia.

Ammattiopistossa puhutaan lv 15-16 osaamispisteiden kertymisestä akatemiaurheilijoille. KSAO:n akatemiavastaava Jari Kähärä kertoo lisää osaamispistekertymistä, jari.kahara@ksao.fitai 020 6158834.

Sekä lukioissa että ammattiopistossa kurssit/osaamispisteet muodostuvat koulujen vapaasti valittavista opinnoista. Kurssien/opintopisteiden kertyminen edellyttää kuitenkin läsnäolopakkoa akatemiaharjoituksissa ja mikäli harjoituksiin ei jostain
syystä pääse asiasta on esitettävä lääkärintodistus tai akatemiavalmentajalle henkilökohtainen selvitys poissaolon syystä, johtuu se sitten mistä tahansa.
Mikäli urheiluakatemian keskeyttää, myös kursseja/osaamispisteitä ei luonnollisesti kerry. Harjoituksia seurataan googleen tehdyn sähköisen harjoitusseurantajärjestelmän avulla.

Tietysti jos valitsee jotain muita kursseja akatemian tilalle ti/to-aamuisin, niin kursseja/osaamispisteitä ei tietenkään kerry silloin akatemiasta. Allekirjoittanut lähettää kurssit/osaamispisteet kootusti koulujen opinto-ohjaajille/rehtoreille.

Esiakatemia (7-9 luokkalaisille)

Esiakatemiatoiminta jatkuu ainakin Urheilupuiston koululla, Kouvolan yhteiskoululla, Valkealan yläkoululla ja Inkeroisten yhteiskoululla. Esiakatemia tarkoittaa liikunnan kaksivuotista valinnaisainetta em. koulujen tuleville 8. luokkalaisille ja 9. luokille jatkaville. Kouvolan yhteiskoulussa esiakatemiavalmennukset ovat ti ja to – aamuisin, kuten Urheilupuiston koulun liikuntaluokkienkin tunnit. Tulevat 8. luokkalaiset yhteiskoulussa harjoittelevat ti-aamuisin ja 9. luokkalaiset to –aamuisin. Valkealan yläkoulussa jatkunee esiakatemiavalmennus ke-aamuisin ja Inkeroisten yhteiskoulussa esiakatemia-aamu on torstai.

Urheilupuiston liikuntaluokat on integroitu osaksi Kouvolan Urheiluakatemian valmennusjärjestelmää. Muun muassa jalkapallossa, jääkiekossa, lentopallossa, pesäpallossa, salibandyssa, suunnistuksessa on ollut tarjolla akatemiavalmennusta. Säännöllisesti akatemian järjestämään valmennustoimintaan osallistuu (viikosta riippuen) noin 50-70 liikuntaluokkalaista.

Urheilukerhot (1-6 luokkalaisille)

Urheilukerhot jatkuvat syyskuun alussa yhdeksällä eri alakoululla ja/tai sen läheisyydessä: Sarkolan koululla, Mansikkamäen koululla, Inkeroisten yhteiskoululla, Saviniemen koululla, Keskustan koululla (KSNK), Niinistön koululla, Vahteron koululla, Pilkan koululla ja mahdollisesti Korian koululla. Urheilukerhoryhmiä tulee lv 15-16 toimimaan noin 10-12.

Urheilukerhot suunnitellaan yhdessä rehtorien / koulun liikuntavastaavan kanssa. Urheilukerhojen ohjaajina/valmentajina ovat mm. Jukka Lindström, Juuso Ilander, Patrik Pakkanen, Anssi Lammila, Juho Kailio ja Kimmo Meier.

Yleistaitovalmennukset

Yleistaitovalmennukset jatkuvat syyskuun alussa. Salivuorot eivät ole vielä selvinneet,
joten yleistaitovalmennusten ajankohdat ja paikat selviävät myöhemmin.

Valmentajina toimivat: Petri Pätäri, Teemu Turpiainen ja Aaro Helander.

Jakelu

Akatemiaurheilijat
Akatemiavalmentajat
Akatemian johtoryhmä
KymLi
Rehtorit
Akatemiayhteistyöseurat
Yhteistyökumppanit

Hyvää kesää!

Terveisin Timo

Timo Pahkala
Kouvolan Urheiluakatemia
akatemiajohtaja
p. 040 354 2530
timo.pahkala@kymli.fi
www.kouvolanurheiluakatemia.fi
www.kouvolanurheiluakatemia.net