Tervehdys!

Onnittelut tuoreille ylioppilaille ja ammattiin valmistuneille!

Kouvolan Urheiluakatemiassa alkaa olla lukuvuosi 2015-2016 pian takana päin ja kesäloma on alkamassa, hyvä niin.
Lukuvuosi 2015-2016 oli urheiluakatemian kahdeksas toimintavuosi, jonka aikana akatemia on ottanut muutamia tärkeitä kehitysaskeleita
urheilun ja sen yhteistyön kehittämisessä Kouvolan seudulla.

Poimintoja kevätkaudesta 2016
11.1. Jukka Lindström aloitti päätoimisena akatemiavalmentajana.
9.2 ja 11.2. järjestettiin urheilijan aamut, joissa kouluttajina toimivat Eero Pitkänen, Juho Kailio ja Antti Järvinen. Urheilijan aamun aiheina olivat psyykkinen valmennus / tavoitteen asettelu urheilussa
ja liikkuvuus/toiminnallinen harjoittelu.
18.2. järjestettiin urheilulääketieteen ilta Kouvola-talolla, jossa oli mukana noin 100 kuulijaa. Aiheena oli urheilijan elämänpolku. Puhujina olivat tutkija Mikko Salasuo ja valmentaja Rami Virlander.
Urheilijan puheenvuoron käytti hiihtosuunnistaja Tuuli Suutari. Seminaarin järjesti urheiluakatemian kanssa Mehiläinen ja Kymenlaakson Liikunta.
Heti seminaarin perään järjestettiin urheiluakatemian vanhempainilta, jossa puhujina olivat liikunnanopettaja Sami Vastamäki Urheilupuiston koululta, akatemiajohtaja Timo Pahkala ja lääkäri Pertti Nikkilä Mehiläisestä.
8.3. käynnistyi Kouvolassa psyykkisen valmennuksen koulutusprosessi akatemiavalmentajille, jossa on mukana kaikkiaan 12 valmentajaa. Koulutuksessa on vuoden 2016 aikana kaikkiaan 7 ”lähijaksoa”.
Kouvolasta koulutukseen osallistuvat Juho Kailio, Jukka Lindström, Pekka Huikuri ja Anssi Lammila. Kouvolan akatemiavalmentajien lisäksi on mukana valmentajia Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon urheiluakatemioista.
10.3. järjestettiin akatemiavalmentajaverkoston starttitilaisuus, jossa oli mukana kaikkiaan 15 valmentajaa. Sparrausapua saimme Olympiakomitean valmennuspäällikkö Antti Paanaselta ja valmennusosaamisen kehittäjä Pia Pekoselta.
15.3. päättyi akatemiahaku lv 16-17. Akatemiaan haki kaikkiaan 89 uutta urheilijaa, 18:sta eri lajista.
7.5. Top Athlete Team - urheilijat ja kv. menestyjät Lauri Lepistö, Niko Oksanen ja Tuuli Suutari saivat akatemialta stipendit Kouvojen korisfinaalin yhteydessä Lumon Areenalla.
17.5. akatemia sai Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiöltä 15 000 euron apurahan 10-15-vuotiaiden lasten ja nuorten liikunnan ja urheilun
kehittämishankkeelle vuodelle 2016. Hanke on aloitettu 1.4.2014 ja se kestää vuoden 2016 loppuun asti, jonka jälkeen em. toiminnat jatkuu akatemiaverkoston omilla resursseilla.
18.5. järjestettiin Kymen Aktiivikuntoutuksessa Vammat Veks – koulutus, jossa oli mukana noin 30 hlöä. Kouluttajina Suomen Valmentajista Erik Piispa ja UKK-instituutista Mari Leppänen.
3.6. järjestetään akatemiavalmentajatapaaminen.
4.6. valitaan lukuvuoden 2015-2016 akatemiaurheilija.
13.-15.6. järjestetään Kouvola Sport Academy training camp, johon on tulossa noin 60 lasta/nuorta (12-15v) neljästä eri lajista. Lajit ovat ainakin jalkapallo, koripallo, salibandy ja muodostelmaluistelu.
17.6. saapuvat Craven Collegen jalkapallovalmentajaopiskelijat Englannista (17-20v) opettajiensa johdolla Kouvolaan. Opiskelijat pitävät seudun 10-15 vuotiaille tytöille ja pojille maksuttomat harjoitukset Saviniemessä.
Samassa yhteydessä MyPa-talolla mm. Liverpoolin naisten edustusjoukkueen valmentajana toimineen Luke Swindlehurstin valmentajaluento, joka on maksuton.
20.6. akatemian johtoryhmä valitsee uudet urheilijat akatemiaan lv 16-17.

TUKI – JA ASIANTUNTIJAPALVELUT
Kymen Aktiivikuntoutuksen kuntosalin käyttö myös kesäaikana on urheilija/valmentajakortilla maksutonta niille, jotka jatkavat akatemiassa urheilijoina ja valmentajina myös lukuvuonna 2016-2017.
Kuitatkaa itsellenne poletti Kymen Aktiivikuntoutuksen (www.aktiivikuntoutus.net) kassalta. Yhteyshenkilö Jarkko Heimonen puh 045 808 3388. (etu on tarkoitettu myös akatemiavalmentajille, 10e on maksettava
ekalla kerralla, sen jälkeen maksuton)

Kaupungin uimahalleilla urheilija/valmentajakortti on voimassa myös läpi kesän. Uimahalleilla on listat urheilijoista ja valmentajista.

Muut tukipalvelut muun muassa urheiluhieronta-, fysioterapia ja lääkäripalvelut jne ovat käytössä myös kesän aikana ohjeet tukipalveluista akatemian nettisivuilla, urheilijalle akatemiaedut.
Jos teillä ei ole vielä urheilijakorttia uimahallille (kortissa lukee Kouvolan kaupunki / liikuntapalvelut), niin sen te saatte kuitattua itselle esim. Kouvolan urheilupuiston uimahallin kassalta.
(4 euroa on maksettava ekalla kerralla, tämän jälkeen on maksuton)

Urheilijoiden terveystarkastuksessa on mahdollista käydä edelleen. Laittakaa allekirjoittaneelle viestiä, mikäli haluatte esim. syksyllä 2016 käydä urheilijan terveystarkastuksessa.
Tarkastukset toteuttaa Mehiläinen.

Inbody – kehonkoostumusmittauksia tehdään akatemian/kymlin toimistolla (ässätorni 5. kerros). Valmentajat varaavat urheilijoille etukäteen ajat Inbody-testeihin.
Sportia KT Sportissa Kuusankoskella on akatemiaurheilijoilla mahdollisuus 20 – 25 % alennuksiin normaalihintaisista tuotteista (tekstiilit, jalkineet jne)
Yhteyshenkilö Sportia KT Sportissa on toimitusjohtaja Niko Tiainen puh 040 861 4124.
LUKUVUOSI 2016-2017
Koulu alkaa kesäloman jälkeen viimeistään 11.elokuuta. Ensimmäinen akatemian lajiharjoitus on ti 16.8.2016 klo 08.00-09.30.

Lukuvuoden 2016-2017 aloitustilaisuus pidetään lukuvuoden käynnistyessä. Aloitustilaisuuden paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Haluan jo tässä vaiheessa tietää, että te urheilijat, joilla alkaa syksyllä toinen, kolmas tai neljäs vuosikurssi lukiossa/ammattiopistossa ja/tai opiskelette Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa (1.1.2017 alkaen XAMK:ssa), niin
ilmoittakaa mahdollisimman pian allekirjoittaneelle spostitse mikäli ette jatka urheiluakatemiassa enää lukuvuonna 2016-2017. Tämä siitäkin syystä, että saan kesän aikana urheilijalistat päivitettyä.
Mikäli on jäämässä pois akatemiasta, niin ilmoitus on tehtävä pe 17.6.2016 mennessä. Jos teistä urheilijoista ei kuulu mitään em. päivämäärään mennessä, lähetämme syyskauden urheilijamaksun postitse ja
mikäli ilmoitatte, että ette ole mukana akatemiassa enää lukuvuonna 2016-2017, niin laskuakaan ei tule.

Tänä keväänä lukiosta tai ammattiopistosta valmistuneet ovat automaattisesti ”listoilta” pois. Muutamia teistä -97 syntyneistä jatkaa opiskeluaan lukion/amiksen 4. vuodelle.
Jatkaminen myös urheiluakatemiavalmennuksessa on mahdollista lv 16-17. Ilmoittakaa jos jatkatte opiskelua lukion/amiksen 4. vuodelle ja haluatte jatkaa akatemiassa, kiitos.

Urheilijamaksu toisen/korkea-asteen akatemiaurheilijoille on 150 euroa / lukuvuosi. Urheilijamaksu laskutetaan kahdessa erässä elokuussa 2016 (75e) ja tammikuussa 2017 (75e). Käymme läpi lv 15-16 urheilijamaksusuoritteita. Jos lasku kaudelta 15-16 on vielä rästissä, niin se tulee olla maksettuna kauden 16-17 alkuun / ensimmäiseen harjoitukseen mennessä, mikäli laskua ei ole maksettu lv 16-17 alkuun mennessä, niin urheilija ei voi osallistua akatemiaharjoituksiin.

Perusasteen urheilijoille akatemiavalmennustoiminta (mm. urheilukerhot, liikuntaluokkalaisten lajivalmennus, muu akatemian järjestämä esiakatemiavalmennus sekä yleistaitovalmennus) on näillä näkymin
lukuvuonna 2016-2017 edelleen maksutonta.
PÄÄTOIMISET VALMENTAJAT AKATEMIAVERKOSTOSSA
Urheiluakatemiaverkostossa tekee työtä kaikkiaan 14 päätoimista valmentajaa. Päätoimisina akatemiavalmentajina urheiluakatemiassa/kymlissä toimivat Juho Kailio ja Jukka Lindström.
Muut päätoimiset ovat: Anssi Lammila, (KPL) Eero Pitkänen, (KPL) Patrik Pakkanen, (MyPa-juniorit ry) Pekka Huikuri, Lovro Bajc, Samu Suurnäkki ja Harri Setälä (KooKoo), Miika Irtola, (Kouvolan Suunnistajat) Tommi Henttu, (Swingmakers/Koski-Golf) Joona Tankka, (Sudet-salibandy) Kaijaleena Sairanen, (Kouvolan Jäätaiturit) Jyri Haikonen, (Kouvot) Andrei Malkow ja Jasmin Sutinen. (Kouvolan Uimarit)

URHEILUAKATEMIA KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULUSSA (JATKOSSA XAMK:SSA)
Muistutan erityisesti teitä tuoreita ylioppilaita ja ammattiin valmistuneita, että urheiluakatemiassa on mahdollista jatkaa myös opiskellessa Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa. Urheiluakatemiavalmennuksesta
on mahdollista saada kahdeksan opintopistettä hyväksiluettua AMK-tutkintoon. Olethan ajoissa allekirjoittaneeseen yhteydessä, mikäli syksyllä aloitat opiskelun KyAMK:ssa Kouvolassa ja haluat edelleen jatkaa urheiluakatemiassa.

Urheiluakatemian hakukriteerit täyttävä opiskelija voi hakemuksesta saada vapaavalintaisiin opintoihinsa 2 op lukuvuodessa urheiluakatemian ja ammattikorkeakoulun
erikseen määrittelemällä ta¬valla. Päätöksen asiasta tekee liikunnan lehtori. www.kyamk.fi.

URHEILUAKATEMIA KARJALAN PRIKAATISSA
Urheiluakatemian ja Karjalan Prikaatin yhteistyö jatkuu edelleen. Heinäkuussa ns. urheilijatuvassa on aloittamassa neljä urheilijaa. Mikäli olet kiinnostunut yhdistämään urheilun ja armeijan ja astut palvelukseen
tammikuussa 2017, niin ilmaise kiinnostus asiasta seura/akatemiavalmentajallesi lokakuuhun 2016 mennessä, niin marraskuun aikana seurasi valmentaja tekee esityksen minulle urheiluvalmennukseen pääsemiseksi.
Marraskuun loppuun mennessä teen esityksen KarPr:n liikuntakasvatusupseerille urheiluvalmennukseen pääsemiseksi. KarPr viime kädessä päättää urheiluvalmennukseen pääsevät varusmiehet.
KOULUVALMENNUS
Lukuvuonna 2016-2017 jatkuu ns. kouluvalmennus, jossa harjoitukset pidetään pääsääntöisesti maanantaisin klo 09.50-11.05. Kuusankosken lukiolla valmentajana toimii liikunnanopettaja Ari Pakarinen, yhteislyseolla
Toni Mäkelä yhdessä ainakin Jukka Lindströmin kanssa, Valkealan lukion ja yläkoulun yhteisellä akatemiatunnilla ma klo 8-9 valmentajana toimii liikunnanopettaja Petri Pätäri ja KSAO:n Tornionmäen campuksella
klo 08.00-08.50 liikunnanopettaja Samuel Malk. Maanantaisin pidettävät valmennustunnit ovat sisällöiltään kehonhallinta-, koordinaatio- ja ketteryysharjoituksia.
Lukuvuoden 2016-2017 aloitustilaisuudessa kerrotaan tarkemmin kouluvalmennusryhmien aikatauluista / paikoista.

YLEISTAITOVALMENNUS KAUDELLA 2016-2017
Yleistaitovalmennustunnit pidetään Tornionmäen koulun liikuntasalissa alkaen la 3.9. klo 16-18 kahdessa eri ryhmässä. Varaa valmennettavillesi paikka yleistaitovalmennuksessa ajoissa.
timo.pahkala@kymli.fi. Valmennus on näillä näkymin maksutonta.

Yleistaitovalmennuksen tarkoituksena on tukea urheilijan varsinaista lajiharjoittelua ja ennen kaikkea monipuolistaa harjoittelua. Akatemiaurheilijoille yleistaitovalmennukset ovat lisävalmennusmahdollisuuksia,
johon toivottavasti akatemiavalmentajat ohjaavat urheilijoitaan. Akatemia ei vastaa mahdollista loukkaantumisista, vaan urheilijoilla on oltava oma tapaturmavakuutus/lajilisenssi!

KERTAUSTA KURSSIEN JA OSAAMISPISTEIDEN KERTYMISESTÄ URHEILUAKATEMIASSA
Urheiluakatemiasta kertyy kursseja lukioissa maksimissaan 10 (yhteinen linjaus alkaen lv 16-17), eli ensimmäisenä vuonna 4, toisena 4 ja kolmantena 2.

Ammattiopistossa kertyy osaamispisteitä. KSAO:n osaamispisteiden kertymisestä ole yhteydessä KSAO:n akatemiavastaava Jari Kähärään, jari.kahara@ksao.fi tai 020 6158834.

Sekä lukioissa että ammattiopistossa kurssit/osaamispisteet muodostuvat koulujen vapaasti valittavista opinnoista. Kurssien/osaamispisteiden kertyminen edellyttää kuitenkin läsnäolopakkoa akatemiaharjoituksissa ja
mikäli harjoituksiin ei jostain syystä pääse asiasta on esitettävä lääkärintodistus tai akatemiavalmentajalle henkilökohtainen selvitys poissaolon syystä, johtuu se sitten mistä tahansa.
Mikäli urheiluakatemian keskeyttää, myös kursseja/osaamispisteitä ei luonnollisesti kerry ja . Valmentajat ja/tai urheilijat merkitsevät sähköiseen harjoitusten seurantajärjestelmään akatemiavalmennukset, joiden
kautta kursseja/osaamispisteitä esitetään myönnettäväksi kouluille.

Allekirjoittanut lähettää kurssit/osaamispisteet kootusti koulujen opinto-ohjaajille/rehtoreille. Koulun rehtori viime kädessä päättää kurssien / osaamispisteiden myöntämisestä opiskelijalle.

ESIAKATEMIA (7-9 LUOKKALAISILLE)
Esiakatemiatoiminta jatkuu ainakin Urheilupuiston koululla, Kouvolan yhteiskoululla, Valkealan yläkoululla ja Inkeroisten yhteiskoululla. Esiakatemia tarkoittaa liikunnan kaksivuotista valinnaisainetta em. koulujen tuleville 8. luokkalaisille ja 9. luokille jatkaville. Kouvolan yhteiskoulussa esiakatemiavalmennukset ovat ti ja to – aamuisin, kuten Urheilupuiston koulun liikuntaluokkienkin tunnit. Tulevat 8. luokkalaiset yhteiskoulussa harjoittelevat ti-aamuisin ja 9. luokkalaiset to –aamuisin. Valkealan yläkoulussa jatkuu esiakatemiavalmennus ke-aamuisin ja Inkeroisten yhteiskoulussa esiakatemia-aamu on torstai.

Urheilupuiston liikuntaluokat on integroitu osaksi Kouvolan Urheiluakatemian valmennusjärjestelmää. Muun muassa jalkapallossa, jääkiekossa, lentopallossa, pesäpallossa, salibandyssa, suunnistuksessa on ollut tarjolla akatemiavalmennusta. Säännöllisesti akatemian järjestämään valmennustoimintaan osallistuu (viikosta riippuen) noin 60-80 liikuntaluokkalaista.

LIIKUNTA –JA URHEILUKERHOT (1-6- LUOKKALAISILLE)
Urheilukerhot jatkuvat syyskuun alussa yhdeksällä eri alakoululla ja/tai sen läheisyydessä: Sarkolan koululla, Mansikkamäen koululla, Inkeroisten yhteiskoululla, Saviniemen koululla, Keskustan koululla (KSNK), Niinistön koululla, Vahteron koululla, Pilkan koululla ja mahdollisesti Korian koululla. Urheilukerhoryhmiä tulee lv 16-17 toimimaan noin 10-12.

Urheilukerhot suunnitellaan yhdessä rehtorien / koulun liikuntavastaavan kanssa. Urheilukerhojen ohjaajina/valmentajina ovat mm. Jukka Lindström, Juuso Ilander, Patrik Pakkanen, Anssi Lammila, Juho Kailio ja Kimmo Meier.

Point- ja urheilukerhojen yhteistyön kautta lukuvuonna 2016-2017 osallistuu liikunta/urheilukerhotoimintoihin yhteensä noin 250-300 alakoululaista, noin 20:ssä eri ohjausryhmässä.

JAKELU

Akatemiaurheilijat
Akatemiavalmentajat
Akatemian johtoryhmä
KymLi
Rehtorit
Akatemiayhteistyöseurat
Yhteistyökumppanit

Hyvää kesää!

Terveisin Timo

Timo Pahkala
Kouvolan Urheiluakatemia
akatemiajohtaja
p. 040 354 2530
timo.pahkala@kymli.fi
www.kouvolanurheiluakatemia.fi