Tervehdys!

Onnittelut tuoreille ylioppilaille ja ammattiin valmistuneille!
Kouvolan Urheiluakatemiassa on lukuvuosi 2016-2017 takana ja kesäloma on jo alkanut. Lukuvuosi 2016-2017 oli urheiluakatemian yhdeksäs toimintavuosi.

KESÄ 2017
12.-14.6. järjestetään Kouvola Sport Academy training camp, johon on tulossa 50 lasta/nuorta (11-15v) neljästä eri lajista. Lajiryhmät muodostuvat jalkapallosta, koripallosta, salibandystä ja muodostelmaluistelusta.
16.6. akatemian johtoryhmä valitsee uudet urheilijat akatemiaan lv 17-18. Uusia urheilijoita haki 93, 18:sta eri lajista.
28.6. saapuvat Craven Collegen jalkapallovalmentajaopiskelijat Englannista (17-19v) opettajiensa johdolla Kouvolaan. Opiskelijat pitävät seudun 8-12 - vuotiaille tytöille ja pojille kahdet avoimet harjoitukset Saviniemessä.

TUKI – JA ASIANTUNTIJAPALVELUT
Aktiivin kuntosalin käyttö myös kesäaikana on urheilija/valmentajakortilla maksutonta niille, jotka jatkavat akatemiassa urheilijoina ja valmentajina myös lukuvuonna 2017-2018. Lähetän päivitetyn
listan aktiiviin Jarkko Heimoselle.
Kuitatkaa itsellenne poletti Aktiivin (www.aktiivi.fi) kassalta. Yhteyshenkilö Jarkko Heimonen puh 045 808 3388. (etu on tarkoitettu myös akatemiavalmentajille, 10e on maksettava
ekalla kerralla, sen jälkeen maksuton)

Kaupungin uimahalleilla on urheilija/valmentajakortti voimassa myös läpi kesän. Lähetän Kirke Roosille päivitetyn listan urheilijoista ja valmentajista, joka toimittaa listan uimahalleille.

Muut tukipalvelut muun muassa urheiluhieronta-, fysioterapia ja lääkäripalvelut jne ovat käytössä myös kesän aikana ohjeet tukipalveluista akatemian nettisivuilla, urheilijalle akatemiaedut.
Jos teillä ei ole vielä urheilijakorttia uimahallille (kortissa lukee Kouvolan kaupunki / liikuntapalvelut), niin sen te saatte kuitattua itselle esim. Kouvolan urheilupuiston uimahallin kassalta.
(4 euroa on maksettava ekalla kerralla, tämän jälkeen on maksuton)

Urheilijoiden terveystarkastuksessa on mahdollista käydä edelleen. Laittakaa allekirjoittaneelle viestiä, mikäli haluatte esim. syksyllä 2017 käydä urheilijan terveystarkastuksessa.
Tarkastukset toteuttaa Mehiläinen. Lisätietoja: https://www.mehilainen.fi/urheilijan-terveystarkastus-0
Inbody – kehonkoostumusmittauksia tehdään akatemian/kymlin toimistolla (ässätorni 5. kerros). Varatkaa aikoja Inbody-testeihin allekirjoittaneelta.
LUKUVUOSI 2017-2018
Koulu alkaa kesäloman jälkeen viimeistään ke 9.8. Akatemian lv 17-18 aloitustilaisuus järjestetään to 10.8. Aloitustilaisuuden tarkempi aikataulu/paikka ilmoitetaan myöhemmin.
Ensimmäinen akatemiaharjoitus on ma 14.8. klo 8-9 tai klo 09.45-11.00. (fysiikka) Lajiharjoitukset alkavat ti 15.8.2017 klo 08.00-09.30.

Ilmoittakaa mahdollisimman pian allekirjoittaneelle spostitse, mikäli ette jatka urheiluakatemiassa enää lukuvuonna 2017-2018. Ilmoitus tarvitaan siitäkin syystä, että saan kesän aikana urheilijalistat päivitettyä.
Mikäli jäät pois akatemiasta, niin ilmoitus on tehtävä ma 26.6.2017 mennessä sähköpostitse timo.pahkala@kymli.
Jos et jatkat akatemiassa, niin luonnollisesti urheilijamaksua ei tarvitse maksaa, mutta silloin ei myöskään pääse akatemiavalmennukseen ja/tai kuntosali / uimahalleille akatemian maksamana.

Akatemian lukuvuosimaksu lv 17-18 on 200 euroa, joka laskutetaan kahdessa erässä. Elokuussa 2017 syyskausi 100e ja tammikuussa 2018 kevätkausi 100e.

Tänä keväänä lukiosta tai ammattiopistosta valmistuneet ovat automaattisesti ”listoilta” pois. Muutamia teistä -98 syntyneistä jatkaa opiskeluaan lukion/amiksen 4. vuodelle.
Jatkaminen myös urheiluakatemiavalmennuksessa on mahdollista lv 17-18. Ilmoittakaa jos jatkatte opiskelua lukion/amiksen 4. vuodelle ja haluatte jatkaa akatemiassa, kiitos.

Perusasteen urheilijoille akatemiavalmennustoiminta (mm. liikunta/urheilukerhot, liikuntaluokkalaisten lajivalmennus, esiakatemiavalmennus ja muu akatemian tuki esim. koululiikuntaan)
on näkymin lukuvuonna 2017-2018 maksutonta.

Yleistaitovalmennus käynnistyy syyskuussa, johon akatemiaurheilijat voivat tulla ”urheilijajäsenyydellä”. Tornionmäen koulun liikuntasalissa järjestettävä valmennus alkaa 16.9.
Siellä on kaksi ryhmää 9-12v ja 13v- akatemiaurheilijat. Lisätietoa: https://kouvolanurheiluakatemia.fi/lajit/etusivu/

PÄÄTOIMISET VALMENTAJAT/VALMENNUSPÄÄLLIKÖT AKATEMIAVERKOSTOSSA
Urheiluakatemiaverkostossa tekee työtä kaikkiaan 18 päätoimista valmentajaa/valmennuspäällikköä. (vast) Päätoimisena akatemiavalmentajana toimii Jukka Lindström. Juho Kailio jatkaa myös päätoimisena akatemia/Kouvojen edustuksen valmentajana, mutta hänen työnantajana 1.8. alkaen on Kouvot. Akatemia ostaa Juhon työaikaa Kouvoilta 15h/vko.
Muut päätoimiset ovat: Anssi Lammila, (KPL) Jussi Riikonen, Jukka Karjalainen (MyPa-juniorit ry) Pekka Huikuri, Lovro Bajc, Jari Kauppila, Samu Suurnäkki, Harri Kuukasjärvi, Antti Kinnunen ja Harri Setälä (KooKoo), Mirka Suutari, (Kouvolan Suunnistajat) Tommi Henttu, (Swingmakers/Koski-Golf) Kaijaleena Sairanen, (Kouvolan Jäätaiturit) Jyri Haikonen, Jukka ”Ööke” Vesala, (Kouvot) Andrei Malkow, (Kouvolan Uimarit) Ville-Heikki Talvenmaa (Kouvolan Tennisseura) ja Harri Mannonen (Kouvottaret)

URHEILUAKATEMIA KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULUSSA (XAMK)
Muistutan erityisesti teitä tuoreita ylioppilaita ja ammattiin valmistuneita, että urheiluakatemiassa on mahdollista jatkaa myös opiskellessa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Urheiluakatemiavalmennuksesta on mahdollista saada kahdeksan opintopistettä hyväksiluettua AMK-tutkintoon.
Urheiluakatemian hakukriteerit täyttävä opiskelija voi hakemuksesta saada vapaavalintaisiin opintoihinsa 2 op lukuvuodessa urheiluakatemian ja ammattikorkeakoulun erikseen määrittelemällä ta¬valla.
Päätöksen asiasta tekee liikunnan lehtori. www.xamk.fi.

Huippu-urheilun perusteet - tutkinto (15op) käynnistyy elokuussa 2017 XAMK:ssa. Lisätietoa: https://www.xamk.fi/avoimen-amkn-kurssit/huippu-urheilun-perusteet-15-op/

Olethan ajoissa allekirjoittaneeseen yhteydessä, mikäli aloitat syksyllä opiskelun XAMK:ssa Kouvolassa ja haluat edelleen jatkaa urheiluakatemiassa.

VALMENTAJAKEHITYSOHJELMA (AKUVA) 2017-2018
Valmentajakehitysohjelma käynnistyy syyskuussa. Ilmoittautuneita on kahdeksan. Lisätietoa alla.

VALMENTAJAKEHITYSOHJELMA AKUVA KÄYNNISTYY SYKSYLLÄ

URHEILUAKATEMIA KARJALAN PRIKAATISSA
Urheiluakatemian ja Karjalan Prikaatin yhteistyö jatkuu edelleen. Mikäli olet kiinnostunut yhdistämään urheilun ja armeijan ja astut palvelukseen
heinäkuussa 2017, niin ilmaise kiinnostus asiasta seura/akatemiavalmentajallesi 16.6. mennessä, niin tämän jälkeen seurasi valmentaja tekee esityksen minulle urheiluvalmennukseen pääsemiseksi heinäkuussa 2017.
Mikäli astut palvelukseen tammikuussa 2018, niin tiedot tarvitaan marraskuun loppuun mennessä, jonka jälkeen teen esityksen KarPr:n liikuntakasvatusupseerille urheiluvalmennukseen pääsemiseksi.
KarPr viime kädessä päättää urheiluvalmennukseen pääsevät varusmiehet.
KOULUVALMENNUS
Lukuvuonna 2017-2018 jatkuu ns. kouluvalmennus, jossa harjoitukset pidetään pääsääntöisesti maanantaisin klo 09.45-11.00. Kuusankosken lukiolla valmentajana toimii liikunnanopettaja Ari Pakarinen, yhteislyseon akatemialaisille ainakin Toni Mäkelä ja Jukka Lindström, Valkealan lukion ja yläkoulun yhteisellä akatemiatunnilla ma klo 8-9 valmentajana toimii liikunnanopettaja Petri Pätäri ja KSAO:n Tornionmäen kampuksella
klo 08.00-08.50 liikunnanopettaja Samuel Malk. Maanantaisin pidettävät valmennustunnit ovat sisällöiltään kehonhallinta-, koordinaatio- ja ketteryysharjoituksia.

Maanantaisin pesäpalloilijat ja jääkiekkoilijat harjoittelevat omaa lajiaan.
Lukuvuoden 2017-2018 aloitustilaisuudessa kerrotaan tarkemmin kouluvalmennusryhmien aikatauluista / paikoista.

KERTAUSTA KURSSIEN JA OSAAMISPISTEIDEN KERTYMISESTÄ URHEILUAKATEMIASSA
Urheiluakatemiasta kertyy kursseja lukioissa maksimissaan 10. Ensimmäisenä vuonna 4, toisena 4 ja kolmantena 2.

Ammattiopistossa kertyy osaamispisteitä. KSAO:n osaamispisteiden kertymisestä ole yhteydessä KSAO:n akatemiavastaava Jari Kähärään, jari.kahara@ksao.fi tai 020 6158834.

Sekä lukioissa että ammattiopistossa kurssit/osaamispisteet muodostuvat koulujen vapaasti valittavista opinnoista. Kurssien/osaamispisteiden kertyminen edellyttää kuitenkin läsnäolopakkoa akatemiaharjoituksissa ja
mikäli harjoituksiin ei jostain syystä pääse asiasta on esitettävä lääkärintodistus tai akatemiavalmentajalle henkilökohtainen selvitys poissaolon syystä, johtuu se sitten mistä tahansa.
Mikäli urheiluakatemian keskeyttää, myös kursseja/osaamispisteitä ei luonnollisesti kerry akatemiasta. Valmentajat ja/tai urheilijat merkitsevät sähköiseen harjoitusten seurantajärjestelmään akatemiavalmennukset, joiden kautta kursseja/osaamispisteitä esitetään myönnettäväksi kouluille.

Allekirjoittanut lähettää kurssit/osaamispisteet kootusti koulujen opinto-ohjaajille/rehtoreille heti jakson päätyttyä. Koulun rehtori viime kädessä päättää kurssien / osaamispisteiden myöntämisestä opiskelijalle.

ESIAKATEMIA (7-9 LUOKKALAISILLE)
Esiakatemiatoiminta jatkuu Urheilupuiston koululla, Kouvolan yhteiskoululla, Valkealan yläkoululla ja Inkeroisten yhteiskoululla. Esiakatemia tarkoittaa liikunnan kaksivuotista valinnaisainetta em. koulujen tuleville 8. luokkalaisille ja 9. luokille jatkaville. Kouvolan yhteiskoulussa esiakatemiavalmennukset ovat ti ja to – aamuisin, kuten Urheilupuiston koulun liikuntaluokkienkin tunnit. Tulevat 8. luokkalaiset yhteiskoulussa harjoittelevat ti-aamuisin ja 9. luokkalaiset to –aamuisin. Valkealan yläkoulussa jatkuu esiakatemiavalmennus ke-aamuisin ja Inkeroisten yhteiskoulussa esiakatemia-aamu on torstai. Kouvolan yhteiskoulun tulevista
8-luokkalaisista peräti 21 on valinnut esiakatemian valinnaisaineekseen.

Urheilupuiston liikuntaluokat on integroitu osaksi Kouvolan Urheiluakatemian valmennustoimintoja. Muun muassa jalkapallossa, jääkiekossa, lentopallossa, pesäpallossa, salibandyssä ja suunnistuksessa on ollut tarjolla akatemiavalmennusta. Säännöllisesti akatemian järjestämään valmennustoimintaan osallistuu (viikosta riippuen) noin 70-90 liikuntaluokkalaista.

LIIKUNTA –JA URHEILUKERHOT (1-6- LUOKKALAISILLE)
Liikunta –ja urheilukerhot jatkuvat syyskuun puolessa välissä. Arviolta ryhmiä on 18-20 ja lapsia mukana 200-250.

Liikunta –ja urheilukerhot suunnitellaan yhdessä rehtorien / koulun liikunnanopettajien kanssa. Urheilukerhojen ohjaajina/valmentajina ovat mm. Jukka Lindström, Juuso Ilander, Patrik Pakkanen, Anssi Lammila, Juho Kailio ja Kimmo Meier.

Lv 17-18 pilotoidaan ”alakouluakatemia” – konseptia. Syyskuun puolta väliä ennen suunnitellaan sisältö, tavoitteet em. toiminnalle pienemmän projektiryhmän toimesta, jonka jälkeen elokuussa kutsutaan koolle valmentajia, opettajia, muita asiantuntijoita mukaan alakouluakatemian jalkautukseen lv 17-18 ma-pe klo 8-16 välillä. Suunnitelmana on, että syyskuussa 2018 ”alakouluakatemia” sulautuu tärkeäksi osaksi Kouvolan Urheiluakatemian toimintaa.

JAKELU

Akatemiaurheilijat
Akatemiavalmentajat
Akatemian johtoryhmä
KymLi
Rehtorit
Yhteistyökumppanit

Hyvää kesää!

Terveisin Timo

Timo Pahkala
Kouvolan Urheiluakatemia
akatemiajohtaja
p. 040 354 2530
timo.pahkala@kymli.fi
www.kouvolanurheiluakatemia.fi