eero-pitkanen1yleisoesittelypisteyleiso2
Urheilulääketieteen ilta oli jälleen menestys. Kouvola-talolle oli kokoontunut noin 230 henkeä kuulemaan Melina Niemen ja Eero Pitkäsen käytännönläheisiä oppeja psyykkisestä valmennuksesta.

Nuorten leijonien MM-kulta psyykkinen valmentaja Melina Niemi aloitti illan. Hän kertoi mm. seuraavia asioita. Menestystä varten tarvitaan innostava tavoite, joka on tavoitettavissa. Urheilijan tulee oppia elämään hetkessä. Kultaan ei vaan pompata.Tietoiseen läsnäolon harjoitteluun kannattaa panostaa esim. askel kerrallaan kävellen suorituspaikalle. Jokaiseen askeleeseen keskittyminen kerrallaan. ”Älä tee tuota virhettä” huutaminen tai hokeminen saa ajatukset seuraavat suorituksetkin todennäköisesti samaan virheeseen alitajuisesti. Syötä mieluummin voittamisen mielikuvaa mielelle. Muista myös että aivotkin tarvitsee lepoa. Istu välillä vaikka ihan vaan kannon nokkaan ja anna kuolan valua. Ei riitä, että lepäät esim. pleikkarin äärellä. Siinä keho lepää, mutta aivot työskentelee koko ajan.

KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen kertoi omia kokemuksiaan pelinjohtajana. Eero tiivisti valmennusfilosofiansa kiteytyvän kolmeen sanaan: 1) Yksilöllisyys 2) Urheilullisuus 3) Luottamus. Eero kokee, että psyykkinen valmennus ei ole mikään erillinen kokemus / tuokio vaan kokoajan mukana oleva asia.
Eero laittaa joukkueen harjoituspeleissä tarkoituksellisesti hakemaan rajoja. Pelin tavoitteena saattaa olla esim. olla aina vastustajaa pidemmällä pesältä kärkkymisessä. Joskus se menee pitkäksi ja tulee palo, mutta raja on haettu.Avoimuutta ja luottamus Eero kertoi mm. siten pidettävän yllä, että joukkue tietää aina ensin jos joukkueeseen tulee vahvistuksia. Niitä ei koskaan lueta seuran nettisivuilta tms. ensin.

Ilmapiiri joukkueessa on aina niin hyvä kuin joukkue itse sen haluaa olla. Sitä ei voi seurajohto tai muu ulkopuolinen tehdä. Yksilön vastuun tässäkin asiassa Eero kiteytti kysymykseen pelaajille: ”Paraneeko ilmapiiri kun tulet koppiin vai kun lähdet kopista?”

Urheilulääketieteen illan järjestäjät: Kouvolan Urheiluakatemia, Kymenlaakson Liikunta ja Mehiläinen Kouvola haluavat esittää suuret kiitokset molemmille erittäin innostaville luennoitsijoille sekä isolle kuuntelijajoukolle, joka teki myös aktiivisia ja hyviä kysymyksiä.

Melina Niemi lahjoitti luentopalkkionsa kokonaisuudessaan Kouvolan Urheiluakatemian vammaisurheiluryhmän valmennukseen. Siitä erityiskiitokset!!

Tässä illan luentomateriaalit:
Melina Niemi
menestyksen-portaat-20-10-2016
Eero Pitkänen
ep_urheilulaaketieteen-ilta