URHEILULÄÄKETIETEEN ILTA – PSYYKKINEN VALMENNUS

Kymenlaakson Liikunta, Kouvolan Urheiluakatemia ja Mehiläinen Oy järjestävät jälleen yhteistyössä urheilulääketieteen illan. Seminaari järjestetään perinteisesti Kouvola-talolla (varuskuntakatu 11) torstaina 20.10.2016 klo 18.00 – 20.30. Nyt illan aiheena on psyykkinen valmennus.

Seminaariin pääluennoitsijaksi tulee mentaalivalmentaja Melina Niemi, joka oli mukana esimerkiksi vuoden 2014 ja 2016 nuorten kiekkoleijonien menestyksekkäissä MM-projekteissa.
Melina ja joukkue laativat viime MM-kisoissa Nuorille leijonille huoneentauluksi ”Menestyksen portaat”. Taulu on nyt nähtävillä Jääkiekkomuseossa Tampereella.
Melina tulee kertomaan käytännön esimerkkien kautta mitä psyykkinen valmennus on parhaimmillaan. Esimerkkejä tulee mm. jääkiekosta, painonnostosta sekä suunnistuksen viestistä.
Melina tulee myös pureutumaan virheiden käsittelyyn. Korjataanko niitä valmennuksessa vai tuleeko niitä huomaamatta vahvistettua?

Paikallista asiantuntemusta tuo toisena alustajana KPL superpesis joukkueen pelinjohtaja Eero Pitkänen, joka kertoo omakohtaisia kokemuksia psyykkisen valmennuksen merkityksestä joukkueen toiminnassa.

Hieman muistutuksena urheilulääketieteenilta lähihistoriaa Kouvolassa:
2015 luennoitsijoina toimivat KIHU:n johtaja Sami Kalaja puhuen lasten monipuolisesta harjoittelusta ja UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari puhui aktiivisesta arjesta.
2014 Olympiajoukkueen lääkäri Harri Hakkarainen puhui otsikolla: Kehon kokonaisvaltainen huomioiminen harjoittelussa. Hänen kanssaan oli käytännön vinkkejä antamassa lihastasapainosta ja sen harjoittelusta fysioterapeutti Antti Järvinen.
2013 Puhujina olivat mm. Lääketieteen ja kirurgian tohtori, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Ilkka Tulikoura ja Personal Trainer Mikko Paunonen .
Seminaari on järjestyksessään jo yhdeksäs.
Seminaari on maksuton. Seminaarisaliin mahtuu 300 kuulijaa. Ilmoittautumisia ei oteta ja sali täytetään saapumisjärjestyksessä.