Kotkassa käynnistyy syksyllä 2016 XAMK Basketball Academy, jonka suunnittelussa on ollut mukana naapuriakatemiamme eli Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia.

Alla lisätietoa XAMK:sta:

Nuorille urheilijoille polku korkeakouluopintoihin

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia ja idean isä Harri Mannonen ovat suunnitelleet nuorille urheilijoille väylän korkeakouluopintoihin. Kyamk tarjoaa heille avoimen ammattikorkeakoulun kautta mahdollisuuden jopa 60 opintopisteen laajuisiin opintoihin, jotka tuottavat kelpoisuuden hakea tutkinto-opiskelijaksi uuteen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun eli Xamkiin.

– Opintokokonaisuudesta ovat jo nyt olleet kiinnostuneita koripalloilijat, jalkapalloilijat, voimistelijat ja yleisurheilijat. Opinnot ovat Kyamkin avoimen AMK:n opintoja ja koostuvat pääosin hyvinvointialan opintojaksoista, täydennyskoulutuspäällikkö Anne Sundström Kyamkista toteaa.

Koripalloilijoiden opintokokonaisuus koottiin omaan Xamk Basketball Academyyn, XBA:han. XBA:n valmentaja Harri Mannonen kertoo, että mukaan haetaan eri seurajoukkueissa pelaavia nuoria, jotka haluavat opiskella ja harjoitella tavoitteellisesti.

Opintokokonaisuuteen voivat hakea myös muiden lajien urheilijat, jolloin harjoittelun järjestää Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia.
– Tämä on erittäin hyvä mahdollisuus niin urheilijoille, Kyamkille kuin seuroillekin – tässä kaikki voittavat! Kyamk saa opiskelijoita, seurat voivat houkutella urheilijoita ja urheilijat saavat osallistua urheiluakatemian harjoituksiin, Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian toiminnanjohtaja Jiri Auranen luettelee yhteistyön etuja.

Tavoitteellista opiskelua, urheilua ja urasuunnittelua

Opintokokonaisuus on tarkoitettu 18–21-vuotiaille urheilijoille, jotka haluavat aloittaa korkeakouluopinnot ja kehittyä urheilijoina. Nuorten tavoitteena voi olla esimerkiksi ura ammattiurheilijana tai opiskelu ja urheilu ulkomailla yliopistossa. Opinnot sopivat myös uraa tekeville valmentajille.

Opintokokonaisuuteen sisältyy ensiavun, anatomian, liikuntafysiologina, urheilulääketieteen ja ravitsemuksen opintoja. Mukana on myös matematiikan ja englannin opintoja sekä vapaavalintaisia opintojaksoja, joita voi valita Kyamkin koko opintotarjonnasta. Opiskeluaika on 15.8.2016–28.4.2017. Opinnot maksavat opiskelijoille maksimissaan 300 euroa lukuvuodessa opintosuoritusten määrästä riippuen.

AMK-opintojen lisäksi opintokokonaisuuden opiskelijat saavat urheiluvalmennusta.

XBA:n koripalloilevat opiskelijat suorittavat 15 opintopisteen kurssin ”Huippukoripallon taktiset ja tekniset perusteet”. Aamuharjoitusten ohella he saavat sen kautta käyttöönsä:
• kansainvälisen testaus- ja seurantajärjestelmän
• yksilöllisen urasuunnittelun, uraan valmistavan laji- ja fysiikkavalmennuksen
• tuen kansainvälisten kontaktien luomiseen esimerkiksi urheilustipendin saamiseksi amerikkalaisessa yliopistossa.

Muiden lajien nuoret urheilijat harjoittelevat 4 kertaa viikossa Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian aamuharjoituksissa.

Lisätiedot opinnoista ja ilmoittautuminen

Etelä-Kymenlaakson Urheiluakatemia
toiminnanjohtaja Jiri Auranen
044 702 5731, jiri.auranen (at) kotka.fi

XBA:n valmentaja Harri Mannonen
040 533 2768, harrimannonen (at) hotmail.com

Lisätiedot / Avoin AMK:

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
täydennyskoulutuspäällikkö Anne Sundström
044 702 8928, anne.sundtrom (at) kyamk.fi