Roman Ugnivenkon raportti 10.2.

Viime vuoden ASB:n (Association of student’s basketball) Kongressin päätteeksi sain lukuisia kutsuja eri kaupunkien yliopistoihin ja seuroihin, joista tärkein oli kutsu vuosittaiselle ”All Star Weekend” -tapahtumalle, joka järjestettiin 24-29 tammikuuta 2017 ”Oryol” kaupungissa Lounais-Venäjällä, yhteistyössä Oryol State University:n kanssa.
Melkein viikon mittainen ohjelma oli rakennettu ”All Star Game” päivän ympärille, jonka tarkoituksena oli järjestää Venäjän parhaiden yliopistokoripalloilijoiden välinen ottelu, ”Itä vastaan Länsi” muodossa. Sen lisäksi oli järjestetty neljänä päivänä erillisiä luentosarjoja yliopistourheilun valmentajille, maskoteille, videotekijöille ja managereille, jotka saivat esittää opitut asiat käytännössä päätapahtuman aikana. Minä osallistuin managerien luentoihin, ja otin osaa päätapahtuman järjestelyissä. Luentojen aikana saimme arvokasta tietoa mm ASB:n toimitusjohtajalta ja erikoisprojektien johtajalta, sekä ”BC Khimki” koripalloseuran markkinoinnin asiantuntijalta. Päätapahtuma oli kaikin puolin hyvin mallikkaasti ja ammattimaisesti järjestetty, keräsi suuren määrän katsojia sekä esitetty monissa tiedotusvälineissä.
Tapahtumassa oli mukana myös Oryol State yliopiston rehtori, Oryol kunnan liikunnan ja urheilun johtaja (Guiness World Records ennätysmies), Venäjän oikeusministeri ja ASB:n presidentti, miesopiskelijoiden koripallomaajoukkueen päävalmentaja, Oryol kunnan kuvernööri, yliopistojalkapalloliigan presidentti, ”Association of students and youth sport” toimitusjohtaja, urheiluministeriön edustajia ja monia muita.
Ohjelman päätteeksi jäin pariksi päiväksi kaupunkiin ottamaan selvää sen akateemisista, urheilullisista ja jokapäiväisistä mahdollisuuksista. Oryol osoittautui rauhalliseksi ja mukavaksi 300 000 asukkaan kaupungiksi, jossa on monipuolinen opintojen, urheilun ja muiden harrastusten sekä kulttuurin tarjonta. Etäisyydet eivät ole isot ja yleisliikenne toimii hyvin.
Kävin myös neuvotteluja Oryol State yliopiston urheiluseuran johtajan, koripalloseuran päävalmentajan ja kansainvälisten suhteiden osaston johtajan kanssa koskien Oryol State yliopiston ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) yhteistyön mahdollisuuksista. He olivat hyvin kiinnostuneita asiasta ja esittivät valmiuksiaan. Matkan päätteeksi toin mukanani näytesopimuksen XAMKin ja Oryol State:n yhteistyötä varten, jonka he ovat valmiina allekirjoittamaan.
Niin kuin viime matkani aikana, sain kutsun ainakin 5:ltä eri yliopiston edustalta ja yhdeltä seuralta, joista ainakin kolmeen on tarkoitus tehdä vierailu tänä vuonna. Seuraavaksi käännän katseeni ASB festivaaliin, joka tapahtuu Krimillä heinäkuussa, mutta valmistaudun myös uusin käynteihin muissa Venäjän yliopistoissa.

Alla linkki videoon päätapahtumasta.

http://pro100basket.ru/news/a-5670.html