Roman Ugnivenkon matkaraportti
Tämän vuoden lokakuussa sain kutsun ASB:n (Association of student’s basketball) vuosittaiselle kongressille, joka on tarkoitettu Venäjän yliopistokoripallojoukkueiden managereille. Kongressille valittiin Venäjän parhaat yliopistokoripallon managerit, jotka osallistuivat seminaareihin ympäri Venäjää aina Vladivostokin alueelta Kaliningradiin ja Krimiin, ja tekivät kirjoitelmia vaaditusta aiheesta.
ASB:n Kongressi tapahtui Pietarissa 2016 marraskuun lopussa yhteistyössä ITMO yliopiston kanssa. Tapahtuman tarkoituksena oli tutustuttaa osallistujia tarkemmin koripallon manageritoimintaan, sekä antaa käytännön neuvoja alan ammattilaisilta yliopisto ja ammattiurheilussa.
Jokaisen päivän perustana oli monituntinen luento-, ja keskustelukohtaaminen, jossa saimme tavata alan huippunimiä kuten: ASB:n toimitusjohtajan, Venäjän oikeusministerin, ITMO:n yliopistourheiluseuran puheenjohtajan, ”3×3” projektipäällikön, VTB United-liigan edustajan, maailmanluokan urheiludesignerin, Venäjän koripallomaajoukkueiden tiedotusvastaavan, ”Synergy”-yliopiston Sports management keskuksen johtajan ja monia muita.
Kongressiin sisältyi myös kulttuuriohjelmaa, muun muassa museoilla käyntejä, Zenit jalkapalloseuran Euroliigan ottelu, ITMO koripallojoukkueen ottelu, managereiden välisiä keskusteluja ja muuta. Tapahtuman aikana sain tutustua ITMO yliopiston toimintaan, sekä luoda lisää arvokkaita yhteyksiä venäläisessä urheilumaailmassa. Kongressissa olin ulkomaalaisen erikoisvieraan statuksella, jonka seurauksena minulta otettiin kaksi haastattelua venäjän kielellä, ja ne ovat nähtävissä liitteenä olevista linkeistä. Sain kunnian lahjoittaa XAMK yliopiston, Kouvot ry:n ja KymLi:n tuotteita ASB:n ja ITMO:n tärkeimmille edustajille, josta sain heidän tuotteita ja yhteisen valokuvan (joka on artikkelissa).
Tapahtumarikkaan kongressin aikana sain myös tavata entisen AEK Ateena BC:n managerin, VTB United-liigan BC Lokomotiv Kuban ja UNIKS Kazan seurojen toimihenkilöitä, eri yliopistojen koripallovalmentajia, pelaajia ja toimihenkilöitä.
Tapahtuman päätteeksi sain lukuisia kutsuja eri kaupunkien yliopistoihin ja seuroihin (myös VTB United-liigan), joista tällä hetkellä tärkeimmät kutsut ovat ASB:n vuosittaiselle ”All Star Weekendille”, joka tapahtuu tammikuussa Lounais-Venäjällä, sekä Oryol State University:lle, jossa on tarkoitus tavata yliopiston ylimmän urheilujohdon.
Matkan toteutus oli hyvin tehokas ja tuottoisa, josta seuraa yhteystyöverkoston laajentuminen sekä uusien suhteiden luominen. Seuraavaa matkaa varten olen jo laatimassa suunnitelmia.

Artikkelit:
http://pro100basket.ru/news/a-5376.html
http://pro100basket.ru/news/a-5377.html

Roman Ugnivenko
Joulukuu 2016