Valmennus

Valmennuksen  tavoitteena on luoda akatemiaurheilijoille korkeatasoinen harjoitteluympäristö sekä tukea seuroissa tapahtuvaa valmennusta, jossa keskeinen osa nuoren urheilijan harjoittelusta tapahtuu.

Lajit

Urheiluakatemiassa valmennus tapahtuu akatemiavalmentajien ja henkilökohtaisten valmentajien yhteistyöllä. Urheiluakatemiassa on lukuvuonna 2017-18 yhteensä 28 eri lajin urheilijoita yhteensä 185. Lajivalmennuksen lisäksi akatemiassa on fysiikkaharjoitusryhmiä sekä yleistaitovalmennusta.

Harjoituspäiväkirja

Urheiluakatemiavalmennusta seurataan sähköisen googleen tehdyn harjoitusten seurantajärjestelmän avulla, johon valmentajat ja urheilijat käyvät viikottain merkitsemässä akatemiaharjoituksissa paikalla olot.

Harjoitusajat

Harjoitukset pidetään maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin koulun työpäivinä. Harjoitukset alkavat joka aamu klo 08.00 ja päättyvät viimeistään klo 09.30. (joissakin valmennusryhmissä harjoitukset voivat alkaa ja päättyä aiemmin) Koeviikkojen osalta harjoitusjärjestelyt ovat lajikohtaisia. Lukiolaisilta ei vaadita osallistumista harjoituksiin koeviikkojen aikana.

Kouluvalmennusryhmät:

Kouluvalmennusryhmien tarkoituksena on tiivistää ja kehittää urheiluakatemian valmentajien ja koulujen liikunnanopettajien välistä yhteistyötä urheilijoiden valmennuksessa. Kouluvalmennusryhmien valmennuksesta vastaavat liikunnan lehtorit ja akatemiavalmentajat. Valmennukset ovat maanantaisin klo 09.45-11.00 tai klo 8-9. Kouluvalmennusryhmiä on toiminnassa Kuusankosken lukiolla, Kouvolan Yhteislyseossa, Kouvolan seudun ammattiopistossa, (Tornionmäki) ja Valkealan yläkoululla/lukiossa.

Akatemiavalmentaja Jukka Lindström osallistuu Urheilupuiston kasien ja Mansikkamäen kolmosten liikluokkalaisten opetukseen yhdessä opettajien Sami Vastamäen ja Janne Savolaisen kanssa. Tällä tavoin saadaan tuettua koulujen liikuntakasvatusta ja saadaan liikuntatunneista entistä laadukkaampia.